B38557F0 B7AE 4541 8DA6 1556AE83D612
AUTOR: K.H.
DATUM: pro 9, 2021 @ 9:25
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović prokomentarisao je fotografiju sa internet botom Jasminom Mulahusićem koji iz Luksemburga vrijeđa i crta mete na čelo političkim protivnicima SDA i novinarima.

Gostujući u emisiji Pressing na N1 televiziji Izetbegović je prvo rekao da je pitanje o tome zašto se slikao s Mulahusićem nevažno jer je trenutno mnogo važnija tema aktuelna situacija u BiH jer Dodik i Čović prave blokade na nivou BiH i Federacije BiH.

“Bio sam na turneji koja je obuhvatila 7-8 gradova u Njemačkoj i zemljama Beneluksa. Slikao sam se s par stotina ljudi. Ovog gospodina sam prvi put u životu vidio. Znam ko je on. Prvi put u životu me kontaktirao, prvi put ga vidim…”, rekao je Izetbegović.

Lider SDA je na pitanje zašto ipak slikao s čovjekom koji je poznat po vrijeđanju novinara, političara i drugih ljudi kazao:

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Pitajte njega zašto je vrijeđao te ljude. Mene pitajte za ono što sam ja radio, a ne pitajte me za ono što drugi rade. Ne razumijem zašto to mene pitate”, dodao je.

Luksemburška policija jučer je pretresla kuću radikalnog SDA bota Jasmina Mulahusića.

Izetbegović je na konstataciju da se fotografisao s takvim čovjekom rekao: “I šta sad?”, te dodao da policija sigurno neće pronaći Izetbegovićev kontakt u Mulahusićevom telefonu niti zna da li je imao kontakte s nekim iz SDA.

LIDER