Izetbegović o želji Dodika: “To im neće poći za rukom, organizovat ćemo se”

bakir

Lider SDA Bakir Izetbegović večeras je u emisiji Izazov na BN TV ocijenio kako je želja Milorada Dodika da se izbjegnu izbori očigledan znak nedostatka samopouzdanja i uvjerenja da će pobijediti na izborim. Tu su Dodik i Čović isti, zaključio je.

Izetbegović je naveo kako je SNSD dobio 14 posto glasova na izborima, a HDZ devet što je zajedno 24 %.

“Imaju ispod četvrtine podršku i željeli bi da otmu biračima pravo da izađu i mijenjaju. I to im neće poći za rukom, organizovat ćemo se”, poručio je lider SDA.

Govoreći u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH, Bakir Izetbegović je podsjetio kako u državnom predsjedništvu sjede Srbin, Bošnjak i Hrvat, ali da oni predstavljaju interese svih naroda u BiH.

“HDZ traže da se ta stvar izmjeni na način potpuno suprotan presudama sudova. Član koji dolazi iz RS redovito bude Srbin, ali pazi na glasove Bošnjaka i Hrvata u RS jer od njih zavisi. Glasovi Hrvata u FBiH mogu odlučiti člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda”, kazao je Izetbegović.

On je u razgovoru za BN televiziju kazao da će jači angažman međunarodne zajednice uslijediti ako se nastavi kriza u državi. Dodao je kako je američki izaslanik jasan bio na koga misli kada je govorio o sankcijama.

“Mislim da je Gabriel Escobar vrlo jasno imenovao na koga misli. Prvo idu diplomate koje žele pridobiti i one koji prave probleme, ali ako to ne prođe, kako se bude pojačavala kriza – bit će pojačan angažman i doći će sankcije”, zaključio je Bakir Izetbegović, piše N1

Prethodni članakDžaferović: Aktivnosti NSRS-a su dio plana kojim je započeo napad na ustavni poredak BiH
Sljedeći članakStravična nesreća u BiH, auto na krovu, saobraćaj obustavljen (FOTO)