Izetbegović: Prije će djeca otići u inostranstvo, nego u rovove

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Problem srpskom narodu nisu ni Bošnjaci ni Federacija BiH, već prebogati političar, odnosno Milorad Dodik, poručio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon sastanka rukovodstva stranke u Kaknju.

Predsjednik SDA nije želio dati ocjenu kako će se odvijati situacija sa najavom člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o formiranju VSTS RS.

Izetbegović je priznao da je, poslije Inzkovog zakona, dao pogrešnu procjenu da će ‘Srbi ispuhati’.

“Izgleda da je to bila loša procjena. Ne bih da dalje dajem procjene, mogao bih dati pogrešnu procjenu. Nepredvidiv je gospodin Dodik”, rekao je Izetbegović, prenosi N1.

Dodik je u nekoliko navrata posljednjih sedmica govorio da mu je neprijatno sjediti sa Izetbegovićem.

“Nije ni meni drago sjediti sa gospodinom Dodikom, ali to žele prijatelji iz Međunarodne zajednice. Ja neću reći da ne želim sjesti sa gospodinom Dodikom. SDA je uvijek bila riješenje”, dodao je on.

“Bojim se da će gospodin Dodik vući konopac dok on ne pukne, a to evo tri decenije političari iz srpskog korupsa rade”, rekao je Izetbegović.

Predsjednik SDA je ocijenio da se Dodik neće znati zaustaviti na vrijeme, te pojasnio da je BiH dugo bila ispod radara, ali da je sada to promijenjeno.

“Jedna politika prebogatog političara koji se igra sudbinom vrlo siromašnog naroda. Najveći mortalitet od korone u svijetu je u RS, najsiromašniji penzioner u Europi je u RS, duplo su zaduženiji nego u FBiH”, rekao je Bakir Izetbegović.

Na koncu, poručio je da srpskom narodu u RS nije problem ni FBiH, ni Bošnjaci već “taj prebogati političar”.

Šta treba, pita se Izetbegović, da im na kraju djecu u “rovove odvede”.

“Prije toga će ta djeca otići u inostranstvo”, zaključio je lider SDA.