Portal 072info

Izetbegović: U Zenici nas već drugi put uzima Kasumović

bakir bakir 2 2 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je za BHRT, komentarišući rezultate lokalnih izvora, da je njegova stranka u Sarajevu doživjela hladan tuš i dobila šamar nakon kojeg mora da se zamisli.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Nismo mi doživjeli katastrofalan poraz, ali jesmo znakovit, upozoravajući poraz. Već neko vrijeme nemamo odgovor na urbane sredine, u Tuzli polako odustajemo, u Zenici nas već drugi put uzima Fuad Kasumović. SDA mora naći mlade ljude koji imaju odgovor na potrebe urbanih sredina, mi ćemo to da uradimo. Moramo razmisliti šta uraditi, ne samo u Sarajevu”, kazao je Izetbegović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Konstatovao je da su oni koji su pobijedili u Sarajevo, misleći na Četvorku, školovani u SDA.

“Dobro je za SDA da nekad dobije i šamar da se zamisli, nije vam prijatelj onaj ko vas pusti da spavate. Hladan tuš kakav smo dobili u Sarajevo će nas probuditi. Mi smo jaki, naći ćemo odgovor na ovo”, rekao je lider SDA.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Komentarisao je i savjete koje mu je nedavno dao Edhem Bičakčić, a koji se između ostalog, tiču političkog angažmana njegove supruge Sebije Izetbegović, te saradnje sa Platformom za progres. Izetbegović je kazao da će ga poslušati.

“Bičakčić je sa nama, imamo poseban savjet u SDA gdje smo okupili utjecajne članove, on sjedi u istoj sali gdje sam i ja. Njegovi savjeti su prijateljski. SDA ne uspijeva proširiti koalicioni kapacitet. Ja sam zainteresiran za svakoga u BiH, nećemo se ni na koga ljutiti. Odbacivanje SDA je vrlo ružno. Naša ruka će biti pružena prema strankama koje su nastale iz SDA i prema ljevičarima. Kad je riječ o mojoj supruzi, povlačenje iz politike je njena stvar. Jako je opterećena koronom, radi sedam dana u sedmici, šta će odlučiti do nje je”, zaključio je Izetbegović.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 291
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Apsolutna podrška građana Kasumovićevom apelu za smjenu ministra Pekića

DPA - Portal 072info

Kasumović traži smjenu ministra unutrašnjih poslova ZDK

DPA - Portal 072info

Građanima Zenice osiguran besplatan prijevoz do Smetova

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME