bakirizetbegovic
AUTOR: H.D.
DATUM: kol 8, 2021 @ 20:20
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Na dan obilježavanja rođenja prvog predsjednika Predsjedništva BiH rahmetli Alije Izetbegovića, predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je, između ostalog, da ćemo “napraviti normalnu zemlju“.

Svakako zvuči kao loš vic da neko, čija stranka vlada već 30 godina, sada najavljuje pravljenje „normalne“ zemlje, što istovremeno predstavlja i priznanje da je do sada valjda gradio „nenormalnu zemlju“.

Ipak, ako je Izetbegović zaista prelomio i odlučio da sada kreće s pravljenjem „normalne zemlje“, da li to znači da će prestati s praksama poput toga da:

– Vlastitu suprugu postavlja za direktoricu bolnice te će umjesto toga pustiti da zdravstveni sistem djeluje nezavisno od politike i da na njegovo čelo dolaze najkompetentniji kadrovi?

– Srednjoškolca, protiv kojeg se vode krivične istrage i koji ne ispunjava osnovne uslove, održava na čelu OSA-e te da će umjesto toga omogućiti da na čelo obavještajne agencije dolaze istinski kompetentni i stručni kadrovi?

– Postavlja fikuse za članove Predsjedništva da mu čuvaju stolicu dok ponovo ne stekne uslove za kandidaturu i da će umjesto toga kandidirati najkompetentnije kadrove?

– “Asime” koji “završavaju” izbore i protiv kojih se vode krivični procesi postavlja u Domove naroda?

– Preko politički uvezanih malinara uvozi respiratore?

– Nastaviti niz…

Naime, sve navedeno je samo manji dio političkih (ne)djela Izetbegovića i njegove stranke, zbog kojih BiH liči na sve osim na normalnu državu. I za sve navedeno odgovorni su isključivo Izetbegović i njegova stranka, a ne Dodik, Čović i neprijatelji koji nikad ne spavaju i sa istoka i sa zapada.

LIDER