Portal 072info

Izgradnja autoputa Beograd – Sarajevo počinje u junu: Na otvorenju Erdogan, Vučić i Dodik

Radovi na izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo, tačnije dionice kroz Srbiju, Sremska Rača – Kuzmin planirani su za juni, izjavila je danas ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović. “Izgradnja autoputa Beograd – Sarajevo važna je ne samo za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, nego i za cijeli region. Naš strateški cilj je povezivanje s regionom, što uz ekonomsku i političku stabilnost i infrastrukturni razvoj znači i bolji život naših građana. Očekujem od svih vas punu posvećenost da se neophodna dokumentacija pripremi i radovi na dionici Sremska Rača-Kuzmin započnu u junu, u prisustvu tri predsjednika, Aleksandra Vučića, Tayyipa Erdogana i Milorada Dodika”, rekla je Mihajlović, prenosi Tanjug.

U saopštenju iz kabineta ministrice navodi se da je komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica autoputa Beograd-Sarajevo između Vlade Srbije, Puteva Srbije i turske kompanije “Tašjapi” potpisan 19. decembra 2018.

Podsjeća se da je dionica Sremska Rača – Kuzimin duga oko 17 kilometara, a vrijednost radova oko 220 miliona eura, dok je dionica Požega-Kotroman duga oko 60 kilometara, a vrijednost radova je oko 830 miliona eura.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 24
    Shares