IZMJERITE PRSTE SVOG PARTNERA: Oni će vam otkriti je li varalica

Ruke govore puno o čovjeku. Tako primjerice duljina kažiprsta i prstenjaka otkriva vaše seksualno i socijalno ponašanje te izbor zanimanja.

Kako pokazuju istraživanja ljudi koji imaju dulji prstenjak od kažiprsta u majčinoj utrobi bili su izloženi većoj količini testosterona, a suprotno tome, oni koji imaju duži kažiprst, kao fetusi bili su izloženi većoj količini estrogena.

Bez obzira da li je u pitanju muškarac ili žena, izloženost testosteronu ili estrogenu u majčinoj utrobi određuje mnoge stvari kasnije u životu, piše Telegraf.

Tako je primjerice jedno istraživanje s Oxforda pokazalo kako su osobe koje imaju dulji prstenjak od kažiprsta skloniji preljubu. Naime, kako su oni u majčinoj utrobi bili izloženi testosteronu vode se muškim principom – imati što više partnera kako bi mogli osigurati što veći broj potomaka.

Oni pak s duljim kažiprstom, vode se ženskim principom i teže ka tome da ostanu s jednim partnerom, jer će tako lakše brinuti o potomstvu.

Žene koje imaju duži prstenjak češće će birati zanimanja koja su tipično muška, kao što je odvjetnik, inženjer i slično, a one s dužim kažiprstom, birati se tipično ženska zanimanja poput medicinske sestre ili učiteljice. Slično vrijedi i za socijalno ponašanje kod muškaraca. Naime, oni s duljim prstenjakom vjerojatno će biti grubi i nepristojni, dok će oni s duljim kažiprstom biti ljubazni i pažljivi, i to posebno prema ženskom rodu.

Kod ovog istraživanja valja uzeti u obzir i utjecaj tradicije, kulture te socijalne i obiteljske odnose koji uvelike utječu na seksualno ponašanje kod muškaraca i žena.