Iznenada preminuo poznati MMA borac

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Jedan od uspješnijih hrvatskih MMA boraca iznenadno je napustio ovaj svijet – 39-godišnji Maro Perak. Nažalost, hrvatski MMA danas je ostao siromašniji za jednog velikog borca. 

Osnivač Gladijatora

Perak iznenadno je preminuo, kako izvještava dubrovački Vjesnik. Više informacija i detalja trenutno nije poznato, ali prema neslužbenim informacijama, naglo mu je pozlilo i nakon toga je preminuo.

Poznavatelji MMA scene jako dobro znaju ko je bio Maro Perak. Radi se o borcu koji je upisao 26 pobjeda u 35 profesionalnih nastupa (26-8-1). ‘‘Mean Machine‘‘ nastupao je pod okriljem mnogobrojnih vrhunskih MMA promocija, a profesionalni debi upisao je još krajem 2005. godine.

Borilište je dijelio s legendama sporta kao što su Jan Blachowicz, Bob Sapp, Jeff Monson i brojni drugi poznati borci koji su nastupali na najvišoj razini. Perak je ujedno i jedan od osnivača dubrovačkog borilačkog kluba Gladijator koji je iznjedrio brojne vrhunske borce kao što su Ante Delija, Antun Račić i ostali.

Posljednja pobjeda protiv Mahmića

U kavezu ga nismo gledali od osmog mjeseca 2017. godine i poraza od Nikite Krylova koji trenutno nastupa pod okriljem UFC-a. Posljednju pobjedu Perak je upisao 2016. godine protiv Muhamada Mahmića.

Velik trag i utjecaj na domaći MMA ostavio je ovaj dubrovački poluteškaš i nema sumnje kako se radi o velikom gubitku. Što kroz svoju borilačku karijeru, a što kroz borce koji su ponikli iz njegovog kluba, Perak je gradio veliku ostavštinu i uvijek će imati posebno mjesto u historiji hrvatskog MMA-a.

Avaz