Izraelski klubovi imaju poseban zahtjev za UEFA-u, predstavljao bi pravi presedan u nogometu

Izraelski nogometni klubovi Maccabi Tel Aviv i Maccabi Haifa zatražili su od UEFA-e odlaganje predstojećih evropskih utakmica zbog dobro poznatih dešavanja na Bliskom istoku ovih dana.

Klub iz Haife nastupa u Ligi Evrope u grupi F i zatražio je od UEFA-e odlaganje trećeg kola u kojem gostuje španskom Villarealu.Isto je zatražio i Maccabi iz Tel Aviva, koji igra u Ligi konferencija, a koji u trećem kolu treba ugostiti ukrajinsku Zoryju. Obje utakmice zakazane su za 26. ovog mjeseca.

“Pokrenuli smo zahtjev za odlaganjem zbog rata koji trenutno traje u Izraelu. Ovo je najmanje što UEFA može da uradi za nas u ovom trenutku, u ovim teškim vremenima, kada su mnogi naši ljudi na bojnom polju”, navodi se u saopštenju iza kojeg u potpisu zajedno stoje pomenuta dva kluba.Dodaju i da imaju podršku Nogometnog saveza Izraela, a da li će im UEFA izaći u susret ostaje da se vidi.

Nema sumnje da bi ispunjenje ovog zahtjeva napravilo pravi haos u kalendaru koji je ioanko prenatrpan brojnim utakmicama i obavezama koje imaju klubovi u toku sezone.

[klix.ba]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE