Portal 072info

JADNO: SDA pokušava dobiti glas za 400 grama petit keksa

90A2AA7F 5576 4D79 808E 573149E7529D
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odavno je poznato kako Stranka demokratske akcije (SDA) od lokalnog do državnog nivoa čini sve kako bi se domogli vlasti, a kada u tome uspiju onda slijedi zaborav birača koje su lagali tokom predizbornih skupa i počinju njihova uhljebljenja i iskorištavanje dobijenih pozicija.

Najbolji primjer za to je Zenica, četvrti grad u BiH, gdje sada vijećnici SDA nude program “Za jaku Zenicu”, a četiri godine su u vijeću blokirali razvoj Zenice i podizali crvene kartone protiv, kažnjavali građane koji su prepoznali ideje Fuada Kasumovića i tako spriječili razvoj Zenice. Činjenice, u tome su djelimično uspjeli, s obzirom na to da je Kasumović, uprkos opstrukcijama, uradio mnogo za grad.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

I dok je u Zenici izvjesno da će i naredne četiri godine grad voditi Fuad Kasumović, nezavisni kandidat za gradonačelnika, dok se SDA suočava sa nikada mizernijom podrškom građana, a koji su svjesni da su upravo vijećnici SDA bili najveći neprijatelji Zenice pune četiri godine, posebno je interesantna situacija i u Visokom.

Tamo se borba za poziciju gradonačelnika vodi između Amre Babić, nezavisne kandidatkinje, i Mirze Ganića (SDA) premijera ZDK. Međutim, građani Visokog, također, su uvidjeli promjene na bolje otkako Visoko vodi Babić. Svjesni da su godinama tapkali u mjestu, za vrijeme vladavine SDA, Visočani su apsolutno uz Babić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako su u SDA svjesni da je gotovo nemoguće pobijediti Babić, odlučili su se na jeftine trikove smatrajući da će se građani jeftino prodati, ali i da su zaboravili na period kada je SDA vladala ovim gradom. Tako je Ganić odlučio distribuirati pakete građanima, sa čak tri vrste keksa, ne bi li na taj način pridobio građane smatrajući da će se prodati za 400 grama petit keksa.

Identično kao u Zenici, tako i visočka SDA gubi tlo pod nogama, pa ne oprezaju sa potcjenjivanjem građana samo kako bi ostvarili svoj cilj – fotelje, pozicije, mandat u vijeću, a kako bi u naredne četiri godine mogli da ostvaruju svoje lične interese.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da im uopće nije stalo do naroda, ljudi, građana, odnosno birača, svjedoči podatak da je sinoć zenička SDA na čelu sa Nezirom Pivićem, primoranim kandidatom za gradonačelnika Zenice, spiskala preko 6.000 KM za desetominutni nastup na FACE TV kod Senada Hadžifejzovića. S obzirom da su im skupovi nikada manje posjećeni, odlučili su baciti toliki novac, dok su borce doveli do prosjačkog štapa.

Međutim, Zeničani su ogorčeni i svjesni da su sve to jeftini predizborno-populistički trikovi, te nikad odlučniji da kazne SDA koja je kriva za strašnu sudbinu „Zenicatransa“, Zepsa i ostalih simbola Zenice, koji su, umjesto spasa, ugašeni ili na korak da nestanu. Zenica se, uistinu, probudila i progledala!


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 35
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Kasumović za Raport: Imamo novu većinu, izbacujemo SDA i A-SDA iz vlasti u ZDK

DPA - Portal 072info

KASUMOVIĆ: Očekivao sam rekordnu pobjedu jer sam radio u interesu Zenice i svih građana

DPA - Portal 072info

IZBORNI DEBAKL SDA ZDK: Građani poslali jasnu poruku da je posrnulom Galijaševiću vrijeme da ode

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME