Jasmin Lisak, čija je trudna supruga preminula u KCUS-u: Bila je priključena na respirator!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Jasmin Lisak, suprug Melihe Lisak (24) iz Visokog, koja je preminula u KCUS-u 2021. godine, u sedmom mjesecu trudnoće, za portal “Avaza“ prokomentirao je izricanje presude Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću.

–  U ovoj državi je sve mito i korupcija. Toliko nevinih ljudi je nastradalo zbog tih respiratora, a oni para oprali. Moj sin je sa pet godina ostao bez majke. Ja sam psihički obolio. Želim da im Allah vrati sto puta gore, njima i njihovim najmilijima. Oni su dobili po četiri, pet, šest godina zatvora. Pa čovjek ukrade metar drva, dobije dvije godine zatvora. Sramota, samo mogu reći! Zdravstvo nam je čista nula. Kupe diplomu, veze, sve SDA. Dabogda se o sebi zabavili svi koji su učestvovali u ovome – ogorčeno je poručio Lisak za portal “Avaza”.

Ostao sa sinom

Jasmin Lisak tvrdi da je njegova Meliha umrla na KCUS-u, na Odjelu respiratorni centar i da je bila priključena na respirator. 

Podsjećamo, Lisak ima petogodišnjeg sina Hamzu i žive u mjestu Dobrinje, između Kaknja i Visokog. Njegova supruga je preminula u KCUS-u, a njoj nisu dali ni njen mobilni telefon da komunicira s njim dok je ležala u bolnici. “Avaz” je ranije objavio fotografije razgovora između Melihe i Jasmina.

Prepiska između Melihe i njenog supruga Jasmina - Avaz

Prepiska između Melihe i njenog supruga Jasmina. Avaz

– Njoj je pozlilo prije 16 ili 17 dana. Dobila je bolove u stomaku i leđima. Odvukao sam je za Zenicu, nisu je htjeli primiti. Pregledali su je i rekli: “Ti si za kuće, nisi ti za bolnice.” A isti slučaj smo imali i s prvim djetetom. Znate, mi imamo sina od pet godina. Vratili su je kući. Za dva dana stanje joj se pogoršalo. Opet sam je vozio doktoru u Zenicu, radili joj test na koronavirus i bio je pozitivan.

Prepiska između Melihe i njenog supruga Jasmina - Avaz
Prepiska između Melihe i njenog supruga Jasmina. Avaz

A oni je pošalju kući. Znači, kući je šalju pozitivnu, između mene i djeteta da kod kuće preboluje koronu. I dalje je imala bolove u stomaku, u kolicima se kretala, a oni tamo pišu na nalazu da je pokretna i komunikativna, da nije za bolnice – izjavio je Jasmin Lisak za portal „Avaza“ u aprilu 2021. godine. 

Suprug Jasmin je tješio govoreći joj da će sve proći.

Dženaza Melihi klanjana je 21. aprila na mezarju Maurovići-Radovlje.

Smrtovnica mlade djevojke - Avaz
Smrtovnica mlade djevojke. Avaz

Podsjećamo, u Sudu BiH je Sudsko vijeće, kojim je predsjedavao Branko Perić, izreklo presudu u aferi “Respiratori”.

Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić su proglašeni krivima. Kako je obrazložio Perić, koji je izdvojio mišljenje tokom izricanja presude, Fadil Novalić osuđen je na četiri, Fahrudin Solak na šest, a Fikret Hodžić na pet godina zatvora. Kompanija Fikreta Hodžića “Srebrena malina” mora platiti 200.000 KM kazne.

Avaz