Portal 072info

Jasmina završila studij medicine, a radi u pekari

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Javnost u Srbiji “upoznala je” dr Jasminu Tahirović (33) iz Sjenice prije dve godine kada su njene slike iz pekare, gdje je, da bi prehranila sebe i ostarjele roditelje radila kao prodavačica hljeba, bureka i peciva, obišle cijeli region.

Da ljekar prodaje burek možda i nije neka vijest, ali da ljekar koji je, kao dr Jasmina, završio studije medicine u Beogradu prije roka, sa položenim državnim ispitom, šestomjesečnim stažom u Kliničkom centru Srbije, preživljava radeći u pekari i to u malenoj Sjenici i na siromašnom Pešteru, gdje bi svaki mlad i školovan čovjek trebalo da bude dragocjen, jeste neobično i zabrinjavajuće, pišu Novosti.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Da nevolja po Jasminu bude veća, čim se njena slika pojavila u medijima, gazda pekare dao joj je otkaz.

– Imala sam neka obećanja da, dok se ne raspiše konkurs za ljekara, radim u jednoj privatnoj firmi na pakovanju čarapa, ali je i to propalo. U međuvremenu, raspisivan je konkurs za ljekara i dvoje mojih kolega je dobilo posao, konkurs je iz meni nepoznatih razloga dva puta poništavan. Mada je bilo raznih obećanja, pa i iz vrha Ministarstva zdravlja, da ću se zaposliti, još čekam i nadam se – ističe dr Jasmina Tahirović.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ponovo je raspisan konkurs za dva ljekara u Domu zdravlja u Sjenici…

– Konkurisala sam i strahujem… Ubedljivo najduže čekam i ispunjavam sve uslove, ali se bojim… Nadam se da ću konačno raditi lekarski posao za koji sam se školovala i koji mnogo volim. Mogla sam i ja da odem negdje u inostranstvo, bilo je i takvih savjeta, ali sam čvrsto odlučila da se vratim u Sjenicu i budem uz roditelje koji su me školovali, ali i pomažem mojim sugrađanima – ističe dr Jasmina Tahirović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Konačnu odluko o “Jasmininoj sudbini” donijet će do kraja ovog mjeseca rukovodstvo Zdravstvenog centra u Užicu čiji je dio i Dom zdravlja u Sjenici.

Sin najveća radost

U čekanju bijelog lekarskog mantila, dr Jasmina se udala, a prije osam mjeseci dobila je sina… Sada, kako naglašava, ima i razlog više da se bori za posao.

– Kad sam upisivala studije medicine nisam ni sanjala da ću bijeli mantil nositi u pekari gdje sam često, uz burek i hljeb, sugrađanima davala i ljekarske savjete. Ne potcjenjujem pekarski, niti bilo koji drugi posao, ipak, žalosno je da ljekar u čije je školovanje država uložila mnogo novca prodaje hljeb i burek.

Fokus.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6