z 19
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 24, 2021 @ 16:45
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Teška saobraćajna nesreća koja se dogodila 2. septembra u ulici Maršala Tita u centru Sarajeva, kada su povrijeđena dva pješaka, dobila je još jednu, naknadnu žrtvu.

Naime, u nesreći je žena s terencem, prije nego što će pokositi pješake, slomila betonske čunjeve i žardinjere ispred Centralne banke.

Napukla arkada

Betonski čunjevi, iako su prošle tri sedmice od nesreće, sanirani su, ali ne svi. Na nekim mjestima ostali su samo komadi armature koji predstavljaju opasnost za pješake, pogotovo jer se radi o izuzetno frekventnom mjestu – tramvajskoj stanici kod takozvane Čeke.

Sarajka (identitet poznat redakciji op. a.) umalo nije platila glavom javašluk nadležnih institucija. Ona je ispričala za portal „Avaza“ da je zapela za armaturu te pala na tramvajske šine s trotoara.

Armatura opasnost za pješake
 • Armatura opasnost za pješake
 • – Sreća je da je bilo zeleno za pješake, da me auto nije “pokupilo”. Petero ljudi mi je pomagalo, jer mi je napukla arkada. Jedna gospođa mi reče „zapeli ste na ove šiljke“. Neke su i zavrtali da izgledaju manji. Meni se valja liječiti na pravdi Boga, što se kaže, zbog javašluka usred grada. Šta je tek, kad se malo odmaknemo – pita se naša sagovornica.

  Ko je odgovoran

  Ona nam je ustupila i fotografije na kojima se vidi da je armatura, zaista, ostala na trotoaru. Također, poslala nam je i fotografije na kojima se vide strahovite povrede koje je zadobila i prava je sreća da nije ostala bez oka.

  Nesreća se dogodila 2. septembra: Terencem uništila betonske čunjeve
 • Nesreća se dogodila 2. septembra: Terencem uništila betonske čunjeve
 • – Ovakav javašluk, usred Titove, od Vječne vatre do Čeke i Centralne banke… Nisam sigurno jedina i govorim zbog drugih kojima bi se isto moglo desiti. Ko je uopće odgovoran, ko skida i postavlja ove „čunjeve“ – zaključuje ogorčena Sarajka.

  LIDER