Jednokratna pomoć radnicima Krivaje Mobel u ponedjeljak?

Radnici ”Krivaje Mobel” odustali su od za danas najavljene blokade magistralne ceste M17. Predstavnici Sindikata navode da bi dio tražene jednokratne pomoći radnicima mogao biti isplaćen u ponedjeljak, javila je Federalna televizija.

Jutrošnje okupljanje radnika „Krivaje Mobel“ pred kapijom preduzeća okončano je odlukom da se za danas najavljeni izlazak na magistralnu cestu M17 odgađa, potvrdio je u telefonskom razgovoru Besim Hasić, predstavnik Sindikata.

Hasić je također izjavio da bi u ponedjeljak , 22. februara mogao biti isplaćen dio tražene novčane pomoći za koji bi sredstva trebali osigurati Vlada ZDK-a i općina Zavidovići.

Ranije je iz Vlade ZDK-a saopćeno da se traži način za pomoć radnicima ovog preduzeća jer već tri mjeseca nemaju plaća, iako činjenica da su uposlenici privatnog preduzeća komplicira situaciju.

Nije precizirano  o kojem je iznosu novčane pomoći radi.

Nažalost, rješenja za situaciju u ovom preduzeću nisu na pomolu. Ortačka grupa koja je vlasnik „Krivaje Mobel“ nije pristala na raskid kupoprdajnog ugovora na čemu insistiraju radnici i Odbor povjerilaca i sada se očekuju potezi nadležnog suda.

IZVOR: maglajinfo.com

Prethodni članakU BiH sutra kiša, snijeg na planinama
Sljedeći članakOBN TV Ne propustite novo izdanje emisije “Lonci i poklopci”