odmor 57059 750x421 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
NER FIT

Trikove možete isprobati već večeras…

FIXGEHALT

Direktor Centra Northumbria za istraživanje spavanja Jason Elis podijelio je nekoliko jednostavnih trikova kako da lakše usnete:

1. Dva sata prije odlaska u krevet, izdvojite 45 minuta i napišite sutrašnje važne zadatke. Složite listu najhitnijih (i potencijalno zabrinjavajućih) stvari koje morate učiniti. Kada to napravite, nećete se buditi tijekom noći u brizi jeste li nešto zaboravili.

2. Napravite i popis “što sam napravio kako bi se pripremio za sutra”. Na primer: možda sutra na poslu držite prezentaciju pa ste je pročitali nekoliko puta kako bi bili sigurni da nema grešaka. Ili ste možda izabrali recept za sutrašnju večeru i izvadili sastojke iz zamrzivača.

LIDER

3. Na poseban papir zapišite stvari koje ste postigli taj dan. Budite blagi prema sebi i velikodušni s pohvalama. To će vam dati vjetar u leđa i šalje jasnu poruku vašem mozgu što se sve uspjeli napraviti, bez obzira na nesanicu.

4. Napišite nekoliko redova o tome kako vam je prošao dan. Ako to napravite, nećete ležati u krevetu i razmišljati o događajima koji su prošli. Mozgu će onda po noći biti mnogo teže da pronaći nešto o čemu treba brinuti.