Jednostavni trikovi kako smiriti um prije spavanja

odmor 57059 750x421 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Trikove možete isprobati već večeras…

Direktor Centra Northumbria za istraživanje spavanja Jason Elis podijelio je nekoliko jednostavnih trikova kako da lakše usnete:

1. Dva sata prije odlaska u krevet, izdvojite 45 minuta i napišite sutrašnje važne zadatke. Složite listu najhitnijih (i potencijalno zabrinjavajućih) stvari koje morate učiniti. Kada to napravite, nećete se buditi tijekom noći u brizi jeste li nešto zaboravili.

2. Napravite i popis “što sam napravio kako bi se pripremio za sutra”. Na primer: možda sutra na poslu držite prezentaciju pa ste je pročitali nekoliko puta kako bi bili sigurni da nema grešaka. Ili ste možda izabrali recept za sutrašnju večeru i izvadili sastojke iz zamrzivača.

ČITAJ JOŠ:  Ideje za izlaske po horoskopskim znakovima

3. Na poseban papir zapišite stvari koje ste postigli taj dan. Budite blagi prema sebi i velikodušni s pohvalama. To će vam dati vjetar u leđa i šalje jasnu poruku vašem mozgu što se sve uspjeli napraviti, bez obzira na nesanicu.

4. Napišite nekoliko redova o tome kako vam je prošao dan. Ako to napravite, nećete ležati u krevetu i razmišljati o događajima koji su prošli. Mozgu će onda po noći biti mnogo teže da pronaći nešto o čemu treba brinuti.

ČITAJ JOŠ:  Nana Hava iz Zavidovića jezikom liječi oči, ljudi dolaze iz Amerike i Rusije

GODISNJICA
MARKETING