Portal 072info

Jeste li znali da poljubac prenese nevjerojatnih 80 miliona bakterija?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako ćete u samo 10 sekundi ljubljenja prenijeti 80 miliona bakterija, svejedno ćete biti zdraviji. Naime, transfer bakerija pomaže u poboljšavanju imunološkog sustava, a i partneri postaju sve sličniji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Nema ničeg romantičnijeg od poljupca zaljubljenog para. No znanstvenici su došli do evolocijskog objašnjenja koji prijeti razbijanju strasti. Naime, oni smatraju da ljubljenjem partneri dijele bakterije, te na taj način poboljšavaju imunološki sustav koji se tad bolje može boriti protiv bolesti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Danski biolozi su otkrili da tijekom deset sekundi poljupca partneri razmijene 80 miliona bakterija, a njihovim dijeljenjem se osiguravaju da se lakše izbore s infekcijama koje bi poslije mogli prenijeti jedno drugome. Inače, čovjek u tijelu nosi trilijune bakterija, a nizozemski znanstvenici su otkrili, nakon testiranja 21 para, da se ljubljenjem dijeli ista mješavina bakterija koji živi u pojedinčevom tijelu.

Remco Kort iz nizozemske organizacije za proimijenjena znanstvena istraživanja, izjavio je: “Intimni poljupci koji uključuju potpuni kontakt jezicima i izmijenu sline, ponašanje je jedinstveno ljudima, te se pojavljuje u više od 90 posto poznatih kultura. Sadašnja objašnjenja funkcije intimnih poljubaca uključuju važnu ulogu za bakterije u usnoj šupljini, iako to nikad nije bilo proučavano. Mi smo željeli proučiti u kojoj mjeri partneri dijele oralne bakterije, a uvidjeli smo da što se više par ljubi, to postaje sličniji.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Znanstvenici su otkrili da parovi koji se dnevno poljube devet puta imaju slične bakterije u organizmu, te su bolje opremljeni za borbu sa sličnim infekcijama i probavljanjem slične hrane.

Inče, znanstvenici već godinama upozoravaju da su nam imunološki sustavi oslabili jer živimo pod terorom higijene, te nismo izloženi dovoljnom broju bakterija tijekom dana. Profesor Graham Rook, imunolog sa Sveučilišta u Londonu tvrdi da bismo trebali kupiti hranu s poda, nabaviti psa i redovito ljubiti (u obraze) rođake, kako bismo se obranili od alergija. On je čak predložio i da kad beba ispljune dudu da je majka poliže prije nego što je vrati u bebina usta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Njegova je teorija da je najveći problem modernog tijela to što je u konstantnom stanju opreza, jer nije naviklo na suživot s bakterijama.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME