Portal 072info

Jeste li znali da su vlažne maramice su štetne za kožu?!

Kada trljate lice vlažnim maramicama rastežete kožu, što može dovesti do prerane pojave bora. Poslije odstranjenja šminke sa vlažnim maramicama, uvijek bi trebalo da operete lice vodom, tvrde britanski dermatolozi. Na licu ostaju tragovi, koji postepeno zatvaraju pore, suše i iritiraju kožu.

 

Kada trljate lice ovim maramicama, posebno na dio oko očiju se rasteže koža, što može uzrokovati preranu pojavu bora na licu. Iako su po sastavu slični gelovima za odstranjenje šminke, veliki dio vlažnih maramica sadrži alkohol koji je jako štetan za kožu. Zato, ako koristite vlažne maramice, na kojima je označeno da nemaju alkohola i potrudite se da ih koristite što manje morate.

Dermatolozi prepoučuju da vlažne maramice treba da izbjegavaju osobe koji imaju suhu i osjetljivu kožu, osobe koje imaju problema sa kožom, jer i najmanja iritacija može da potakne novu upalu.

Ako ste se navikli na ovaj brz i jednostavan način čišćenja lica, izbjegavajte dijelove oko očiju i usana. Poslije korišćenja, obavezno operite lice vodom i nanesite hidrantnu kremu. Izbjegavajte maramice koje sadrže mirise, jer imaju agresivne sastojke koji štete koži.

Podijelite članak