Portal 072info

JESTE LI ZNALI: Evo kako sve možete upotrijebiti omekšivač za veš!


2deterdzentOmiljeni miris omekšivača možete da osjetite i na nekim drugim mjestima, a ne samo na vešu. Pročitajte nekoliko prijedloga na koje još sve načine možete da koristite omekšivač…

1. Osvježivač prostora

Umjesto da kupujete razne osvježivače prostora, jednostavno pomiješajte malo omekšivača sa vodom i to sve sipajte u flašicu sa pumpicom te poprskajte po prostoru. Tokom zimskog perioda još jednostavnije je da umočite peškir u mješavinu vode i omekšivača ida ga stavite da se suši, a isparenja će zamirisati prostor.

2. Protiv prašine

Ukoliko vam se na nekim mjestima konstanto skuplja prašina ma koliko često čistili pokušajte da stavite nekoliko kapi omekšivača na krpu i prebrišite. Mjesta koja ste prebrisali ne bi trebalo da sakupljaju više toliko prašine.

3. Održavanje četkica

Četkice kojima nanosite sjenke i rumenila operate sa malo omekšivača, a one će nakon toga biti kao nove. Takođe, isto možete da uradite i sa četkicama za slikanje.

4. Vraća sjaj

Glatke površine u stanu koje su izgubile sjaj prebrišite sa krpom na koju ste stavili nekoliko kapi omekšivača.

5. Skida tapete

Ukoliko imate problem sa skidanjem tapeta pokušajte da premažete mješavinu vode i omekšivača preko tapeta. Iznenadićete se.

6. Umjesto regeneratora

Ukoliko vam je nestalo regeneratora za kosu, zamijenite ga omekšivačem za veš. Nanesite na kosu, ostavite da stoji 20-tak sekundi i dobro isperite. Kosa će biti mekana i lako ćete je raščešljati.

Podijelite članak