„Ježeva kućica“ u četvrtak na Velikoj sceni zeničkog BNP-a


​Nakon uspješnog održavanja 19. festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2020 – online, Bosansko narodno pozorište Zenica otvara vrata za svoju publiku, uz sve preporučene mjere zaštite koje će biti osigurane u pozorišnim prostorijama. 

U četvrtak, 11. juna u 18 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica bit će odigrana predstava za djecu „Ježeva kućica“ autora Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa Kulturno-sportskim centrom Kakanj i Centrom za kulturu Zavidovići. 

Predstava „Ježeva kućica“, kao i Ćopićeva knjiga, podučava sve nas kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima. Dakle, promiče univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost. U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović. Za muziku i korepeticiju predstave je zadužen Abidin Čolaković. Scenografija predstave je povjerena Mensuru Begićeviću, a kostimografija i kreacija maski Eni Begičević-Čeliković. Jezičku adaptaciju i lekturu predstave potpisuje Merima Handanović.

​Moli se pozorišna publika da na izvedbu predstave dolazi bar dvadeset minuta prije početka kako bismo uspjeli izbjeći gužvu pri ulasku i izlasku u pozorišne prostorije. Također, preporučeno je nošenje zaštitne maske u pozorišnim prostorijama. Bosansko narodno pozorište Zenica je osiguralo ostale higijenske i sigurnosne mjere, te se publika moli da poštuje preporuke kako bi se svi u našim prostorijama osjećali sigurno i kako bi uživali u zanimljivim pozorišnim sadržajima. 

Prethodni članakKako nositi parfem: Ovih 5 pravila Francuskinje nikad ne krše
Sljedeći članakFord, Honda ili Peugeot: Čiji motor će najduže izdržati bez ulja i antifriza? (VIDEO)