JEZIVA FOTOGRAFIJA GORSKE SLUŽBE SPAŠAVANJA: Ovo je trenutak kada je pukao nasip na Savi!

Podijelite vijest

Gorska služba spašavanja Hrvatske je na svom Twitter profilu objavila fotografiju koja prikazuje trenutak kada je popustio nasip u Rajevom Selu, zbog čega je poplavljeno nekoliko sela u Slavoniji.

GSS-ovci su uz fotografiju napisali: “Nakon 10 dana provedenih na terenu, prisjetimo se kako je počelo. Bili smo tamo; Trenutak pucanja”.

Podsjetimo, nasip je pukao u noći sa subote na nedjelju (17-18. majaa) što je dovelo do potopa Rajevog Sela, Račinovaca i Gunje u Hrvatskoj i zbog čega je evakuirano više od 11.000 osoba s toga područja, dok je, prema službenim podacima, smrtno stradala jedna osoba. Riječ je o nasipu koji je obnavljan prije samo četiri godine, a pukao je u dužini 30 metara dok je sada to puknuće dugačko već oko 120 metara. Kolika je bila silina vode koja je urušila nasip pokazuje i podatak da je nasip probijen u dubinu čak 12,5 metara.

Iz Hrvatskih voda su izvjestili kako je policija izuzela svu dokumentaciju vezanu uz ojačanje dijela nasipa kod Rajevog Sela. U Hrvatskim vodama su angažirali dvojicu stručnjaka, koji će dati neovisno stručno mišljenje radi čega je došlo do puknuća nasipa.

 Depo.ba