Jezive riječi odjekivale u Boru prije tragedije: “Hajde, da vidim, uradi ako smiješ”

b 6
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nakon žučne porodične svađe koja je po riječima komšija koji su prolazili hodnikom stambene zgrade u Ulici 3. oktobar u Boru odjekivala ove nedjelje oko podneva, dogodila se nezapamćena porodična tragedija u kojoj su otac M.R. (61) i sin D.R . (37), inače vozač saniteta u Hitnoj službi u Boru, iz za sada još uvijek nepoznatih razloga skočili sa terase zgrade u kojoj su živjeli, piše Telegraf.rs.

– Prolazio sam baš u trenutku kada se iz njihovog stana čula strašna neopisiva galama i svađa. Ječala je cijela zgrada. Ono što mogu da kažem da sam razumio jedino povike: “Nemoj to da radiš”, “Hajde, da vidim, uradi ako smiješ!” Ono što mi je poznato od ranije po priči ljudi koji poznaju ovu porodicu je da je otac M. R. bio čovjek prijeke naravi, a šta se između njih zaista dešavalo, ne znam – kaže jedan od komšija iz susjedstva koji je tuda prolazio baš u trenutku kada se iz stana nastradalih čula vika i prepirka, prenosi Informer.

Rješenje problema

Koji je pravi “okidač” bio pa su otac i sin riješili da se zajedno bace sa terase stana i u tome pronađu rješenje problema, još uvijek nije poznato, ali građani Bora su u nevjerici i strahu zbog svega što se dogodilo.

Tišina i muk vladaju gradom, a građani zbunjeni od šoka uglavnom izbjegavaju bilo kakav kontakt. Onima kojima se ovo na nesreću naočigled dogodilo dugo se neće osloboditi utiska.

– To je bio najjeziviji prizor koji sam vidio u životu. Nas nekoliko je bilo ispred zgrade. U trenutku smo vidjeli kako čovjek leži na zemlji i mladića koji je nijemo stajao na terasi i posmatrao. Toliko smo bili u šoku koji me drži još uvijek, da nismo stigli da odreagujemo kako valja i možda spriječimo da se ugasi još jedan život, jer je za nekoliko minuta i mladić skočio za ocem – kaže uznemireni očevidac ovog nemilog događaja u Boru kome još uvijek nije jasno šta je to toliko bilo po sredi što je oca i sina otjeralo u smrt.

Uviđaj u toku

– Ovo je strašno sta se dešava. Sada sam čuo šta se dogodilo. Da li je moguće da svađa između oca i sina može da dovede do tolikih razmjera i nenadoknadivih posljedica. Kažu da je majka mladića pozvala upomoć. Mogu reći da je ovo katastrofa. Veća tragedija nije mogla da zadesi ovu porodicu – kaže zbunjeni Boranin koga su mediji zatekli u prolazu na ulici nakon tragedije, jedini koji je smogao snage da nešto kaže o ovom stravičnom činu koji se dogodio u Boru.

Pripadnici Policijske uprave Bor i Hitne medicinske pomoći izašli su na lice mjesta i tačan uzrok ovog tragičnog čina u kome su stradali otac i sin znaće se nakon završene detaljne istrage i obavljene obdukcije tijela.