Još jedan kanton u FBiH uveo nove mjere

policijski sat sarajevo 696x380 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona usvojio je Naredbu kojom se ograničava kretanje u periodu od 20:30 do 5 sati. Primjena ove naredbe počinje od 18. marta i trajat će do 31. marta.

Zabranjena su okupljanja više od 25 osoba u zatvorenim prostorima i više od 40 osoba na otvorenom prostoru, kao i publika na sportskim takmičenjima. Podsjećaju da je nošenje maski u zatvorenim prostorima obavezno.

ČITAJ JOŠ:  Kupci u BiH se najviše žale na telekomunikacijske usluge i trgovinu

Iz Vlade ZHK saopćeno je kako su zasjedali dan radnije na inicijativu Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo, a zbog eksponencijalnog porasta i rekordnog broja novooboljelih u jednom danu od izbijanja pandemije koronavirusa.

“Štab je obaviješten o 125 novooboljelih osoba u posljednja 24 sata i ukupno 435 aktivno oboljelih osoba od koronavirusa što predstavlja eksponencijalni rast koji ugrožava zdravlje stanovnika i zdravstvene kapacitete. Cilj donošenja mjera je zaustaviti nagli porast oboljelih osoba i sačuvati zdravlje stanovika i zdravstvene kapacitete, a efekti ovih mjera i eventualno produženje će biti razmatrani u narednom razdoblju”, saopćeno je iz Vlade ZHK.

ČITAJ JOŠ:  ALBA ZENICA: Sretna i uspješna Nova 2023. godina
GODISNJICA
MARKETING