Portal 072info

Još jedna stranka podržala Kasumovića za gradonačelnika Zenice

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon snažne i masovne podrške građana Zenice, a potom i Nezavisnog bloka, Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zenica, te neformalne podrške Naroda i pravde, Fuada Kasumovića, kandidata za gradonačelnika Zenice i apsolutnog favorita ovogodišnjih izbora, podržala je i Gradska organizacija stranke BPS Sefer Halilović.

-Među političkim subjektima čiji se plan i vizija razvoja naše Zenice u najvećoj mjeri podudaraju sa mojim programom je i Gradska organizacija stranke BPS Sefer Halilović Zenica. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Hvala BPS Sefer Halilović Zenica na podršci i vjerujem da ćemo zajedno, sa ostalim prozenički orijentisanim strankama i vijećnicima, u narednom periodu nastaviti sa poboljšanjem uslova života na području cijele Zenice – kazao je Kasumović povodom javne podrške BPS-a njegovoj kandidaturi. 

Svakodnevna podrška koja stiže Kasumoviću očekivana je, budući da je upravo njegovim dolaskom na čelo grada ukinuto finansiranje stranaka, a ta sredstva usmjerena su na kupovinu udžbenika i školske opreme učenicima. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osim toga, otkako je preuzeo vodstvo grada Kasumović je predano radio, posebno na infrastrukturi grada. Asfaltiranje zeničkih naselja evidentno je bilo u protekle četiri godine, poticaji za privredu i poljoprivredu, također. Penzioneri ne pamte da su ranije primili paket ili neku pomoć od Grada osim ispraznih obećanja poput onog da će dobiti 13. penziju, a upravo ovih dana traje preuzimanje prehrambenih paketa penzionerima i to zahvaljujući Kasumoviću

Valja istaći da je upravo Kasumović zaslužan što će se ove godine sva sela asfaltom spojiti sa gradom. Realiziran je i historijski projekt “Toplana Zenica”, kojim će biti riješen dugogodišnji problem grijanja grada. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovakvih i sličnih naprijed navedenih projekata je mnogo, a zasigurno ih je trebalo biti još više, međutim, Kasumovićeve prijedloge za razvoj Zenice opstruirali su vijećnici okupljeni oko SDA, podižući kartone protiv i uzdržan. 

Uprkos tome, sve što je mogao uraditi bez vijeća, Kasumović je uradio i razvijao grad, što su građani neupitno podržali pa i ne čudi da su svi uvjereni kako će upravo on i naredne četiri godine biti na usluzi građani i raditi na stvaranju boljeg ambijenta u gradu čelika. 


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 969
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Nastavljeni radovi na asfaltiranju ulice Bistua Nuova

Portal 072info

UZUNOVIĆ: Da nije Fuada Kasumovića, nikada se ne bih bavio politikom

DPA - Portal 072info

CIK: Danas brojanje za tri glasačka mjesta nakon uočenih nepravilnosti

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME