JP GRIJANJE: Kompanija “ArcelorMittal” Zenica jedina upravlja grijanjem grada, mi smo spremni!

GRIJANJE PRESS
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Javno preduzeće “Grijanje” Zenica organiziralo je danas konferenciju za medije na kojoj su još jednom istakli kako su izvršili sve neophodne pripreme za predstojeću sezonu grijanja korisnika sistema daljinskog zagrijavanja, ali da puštanje tople vode u radijatore zavisi isključivo od kompanije “ArcelorMittal” Zenica.

Prema riječima Vahdeta Drine, direktora JP “Grijanje” Zenica, do sada su se nekoliko puta obraćali kompaniji “ArcelorMittal” Zenica kako bi građani imali na vrijeme grijanje u stanovima i poslovnim prostorima.

ČITAJ JOŠ:  Pročitajte kakvo je stanje u Zenici, Nemili, Topčić Polju… (VIDEO)

“Postrojenja kojima mi raspolažemo smo već jutros uključili, a riječ je o Mjesnoj zajednici Nemila. Građani ovog kraja već u popodnevnim satima mogu očekivati grijanje. Sve ostalo ne zavisi od nas već od kompanije “ArcelorMittal” Zenica. Obraćali smo se nekoliko puta ovoj kompaniji i tek 6. oktobra smo obaviješteni da počinje punjenje sistema vodom 7. oktobra. Na naš trošak smo punili pitkom vodom umjesto hemijskom kako bi sve bilo spremno tako da u utorak očekujemo da će biti završeno punjenje vodom“, kaže direktor Drino.

Pojasnio je i Odluku Gradskog vijeća Zenica, kojojm je grijanje trebalo početi 1. oktobra, kazavši da vijećnici nisu raspravljali o tome ko bi snosio troškove zagrijavanja, te nije izmijenjena Odluka o zagrijavanju.

ČITAJ JOŠ:  Zmajevi večeras u 20:45 sati igraju prijateljsku utakmicu protiv Gruzije

Direktor Drino je kazao da prema svim parametrima koje imaju u vezi sa punjenjem sistema te načinom primopredaje toplinske energije, sezona grijanja trebala bi početi na vrijeme, odnosno 15. oktobra.

“Grijanje je prošle godine krenulo 17. oktobra i iste probleme smo imali i tada. Od 15.09. do 17.10. su trajali razgovori sa “ArcelorMittalom” oko načina isporuke. Ne dešava se to samo ove godine nego se to dešavalo i ranije. Nadam se da ćemo sa novom “Toplanom” prevazići probleme u komunikaciji između JP „Grijanje“, Gradske uprave i kompanije “ArcelorMittal” Zenica. Sa tehničke strane, ukoliko ne bude havarija – a do sada ih nije bilo, mi očekujemo grijanje na vrijeme. Kada će “ArcelorMittal” Zenica pustiti toplu vodu to mi ne možemo odlučiti. Oni jedini upravljaju grijanjem grada Zenice“, zaključio je direktor Drino.

ČITAJ JOŠ:  Policija ispalila čak 11 metaka u dječaka sa posebnim potrebama (VIDEO)
GODISNJICA
MARKETING