Portal 072info

JP „Tržnica“ Zenica: Kupcima na raspolaganju dvije kontrolne vage

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kupcima na zeničkoj tržnici na raspolaganju su dvije kontrolne vage za provjeru tačnosti težine kupljenih poljoprivrednih proizvoda.

“Zakupcima prostora,odnosno prodajnih stolova na raspolaganju su naše digitalne vage pri čemu mogu da koriste i vlastite vage”, ukazuje Almedin Ahmić, iz Javnog preduzeća „Tržnica“ Zenica.

Pri tom podsjeća da su se nekada koristile samo vage ovog javnog preduzeća.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Što se tiče primjedbi građana-kupaca njih je bilo i biće iz uvijek, ali su,mogu pouzdano reći svedene na minimum”, kaže Ahmić.

No, građani imaju i drugih primjedbi. Zeničanin Akif Džidić reaguje na, kako kaže, nedopustivu prodaju krompira na kojem su ostaci zemlje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Taj krompir je donedavno prodavan po dvije konvertibilne marke, a ako u jednom kilogramu ima 100 grama zemlje, onda je to problem za nadležnu-tržišnu inspekciju. Mi kupujemo krompir, a ne zemlju”, kaže Džidić. Takođe smatra da je i problem što je na zeničkoj pijaci veliki broj nakupaca koji nemaju vlastitu proizvodnju.

Naš sagovornik se ne slaže sa dugo prisutnom konstatacijom da je zenička pijaca najeftinija. “Nikada trešnja nije bila 5 maraka, ili kilogram borovnice 10 maraka, niko to ne kontroliše, stoga smo prisiljeni kupovati po visokim cijenama”, upozorava Džidić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zenicainfo

Podijelite članak
  • 83
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Godišnjica genocida u Srebrenici obilježena i u Zenici

Redakcija

Zenica u junu bogatija za 112 beba

072info

Nestale Zeničanke, raspisana potraga

Redakcija
REKLAMA
KRAJ REKLAME