Jučer ispred Ambasade Slovenije u Sarajevu održani protesti, Janez Janša ih ocijenio kao ekstremne

Screenshot 4 58
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Premijer Janez Janša je reagirao nakon protesta koji su jučer održani ispred Ambasade Slovenije u Sarajevu. Proteste, koji su u bh. medijima prošli nezapaženo jer nisu bili najavljeni, organizirao je Politički pokret “Vjera Narod Država”.

Oni su protestirali zbog non papera, odnosno neslužbenog dokumenta u kojem se navodi mogućnost raspada BiH, a koji se povezuje s Janšom, iako on negira autorstvo.

Tim povodom danas se oglasio osnivač ovog pokreta Sanin Musa.

“Jučerašnji dan, obilježavanje Dana Armije RBiH i protest pred Slovenskom ambasadom mnogim je ljudima, Bošnjacima prvenstveno, dao nadu i probudio ponos. I meni se lično vratila nada u ovaj narod. S druge strane, bilo je i onih koji su osudili ovakve nastupe”, napisao je Musa.

Dodao je da Bošnjaci kao narod, nažalost, proživljavaju svoju najveću krizu i duhovno-moralnu dekadencu, od rata do danas.

https://www.facebook.com/watch/?v=1125554771223705


“Štaviše, određeni intelektualci smatraju da je stanje Bošnjaka sada (danas) gore nego u vaktu komunizma, koji nas je učinio duhovnim i moralnim bogaljima”, napisao je, između ostalog, Musa.

Dodao je da taj narod, ti ljudi, čekaju nekoga da ih povede, da im srca živnu i duše se napoje, da ih probudi iz duhovnog mrtvila.

“Zato smo i napravili jučer na Kovačima i pred Slovenskom ambasadom akciju koju smo napravili. S narodom i uz narod…”, stoji u njegovoj današnjoj objavi.

Janšinu reakciju na ove proteste danas prenosi Nacionalna slovenska agencija STA.

Janša osudio proteste
Janša osudio proteste

“Premijer Janez Janša osudio je ekstremizam nakon što su članovi radikalne islamističke grupe u Bosni i Hercegovini protestirali ispred Slovenske ambasade u Sarajevu u nedjelju zbog navodnog non papera povezanog sa Slovenijom, koji govori o raspadu BiH po etničkoj liniji”, navodi se u vijesti STA.