Judo klub „Policajac“ Zenica ostvario 6 plasmana za državno prvenstvo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

judo

Takmičari Judo klub „Policajac“ Zenica su protekli vikend učestvovali na Federalnom prvenstvu u Lukavcu koje je ujedno bilo i kvalifikaciono takmičenje za završni državni turnir najboljih judoka u BiH. Takmičenje je bilo za sve starosne kategorije osim seniorske (mlađi i stariji dječaci i djevojčice, kadeti/kinje i juniori/ke). JK „Policajac“ je ostvario ukupno 6 plasmana za državna prvenstva koja će biti održana 13.04.2013. godine ponovo u Lukavcu za kadete i mlađe dječake i 04.05.2013. godine u Vitezu za starije dječake i juniore.

Ostvarena su po tri plasmana za oba završna državna prvenstva, a plasmene su ostvarili:

Mehmed Fetić (+90kg) 3. mjesto – kadet

Harun Selimović (-38kg) 2. mjesto – mlađi dječak

Muamer Šabić (-66kg) 2. mjesto – kadet

Imad Ahmetspahić (-50kg) 3. mjesto – stariji dječak

Hamza Ahmetspahić (-34kg) 1. mjesto – stariji dječak

Muamer Šabić (-66kg) 1. mjesto – junior

Na takmičenje u Lukavac je ukupno krenulo 9 takmičara, te 6 ostvarenih plasmana na državno prvenstvo iz Policajca smatraju velikim uspjehom, posebno ukoliko naglasimo da u klubu vladaju veliki finansijski problemi. Iz Policajca su još istakli da se nadaju kako će neko prepoznati važnost ovog olimpijskog sporta u Zenici, te pomoći ovim mladim sportistima u ostvarivanju njihovih sportskih rezultata i predstavljanja Zenice na najbolji mogući način.

Ovu sedmicu će treneri zajedno sa svojim takmičarima iskoristiti za korekciju grešaka kako bi na državnom prvenstvu pokušali ostvariti što bolji rezultat i osigurati nekoliko državnih medalja za Zenicu.

Više o našem klubu možete pronaći na našoj facebook stranici, te nas kontaktirati i pridružiti nam se na treninzima www.facebook.com/jkpolicajac.zenica

Sportski pozdrav!