Jupić otkrio za 072info hoće li se pomjeriti policijski sat, otvoriti nargila barovi…

Adnan Jupić, ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona i predsjednik Kriznog štaba ZDK, u razgovoru za 072info otkrio je planira li ovaj kanton pomjeriti policijski sat, te hoće li biti dozvoljen rad nargila barovima kako je to slučaj u susjednom, Srednjobosanskom kantonu.

-Sjednica Vlade ZDK je bila danas. Išli smo s prijedlogom mjera, odnosno ublaženo je što se tiče vrtića. Što se tiče ostalih objekata, poput nargila barova, mjere ostajuna snazi i dalje. Međutim, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica će, kao i u slučaju vrtića, vršiti analize i kontrole objekata, a onaj ko bude ispunjavao minimalne uvjete početi će raditi – kaže Jupić.

Pojasnio je i razmišlja li Zeničko-dobojski kanton o pomjeranju policijskog sata na 23 sata, kako je to slučaj u Kantonu Sarajevo.

-To ide na nivou Federacije, odnosno mi imamo online sjednice svake sedmice. Dogovor je bio da što veći broj mjera bude jedinstven na području Federacije BiH. Vidim da su Kanton Sarajevo i, čini mi se, Tuzla išli sa tim prijedlog, pa ćemo vjerovato i mi ići s tim prijedlogom da se pomjeri. Dakle, ako promijeni Federalni krizni štab i donesu da to bude 23 sata i mi ćemo odmah korigovati svoju odluku – pojasnio je Jupić, naglašavajući kako će apsolutno podržati prijedlog o pomjeranju policijskog sata uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Prethodni članakU RS-u MOGU: U FBiH vjernici za sada neće moći klanjati teravih i sabah-namaz
Sljedeći članakCafe “Balgera”: Omiljeno mjesto Zeničana više od 20 godina (FOTO)