policijski sat sarajevo 696x380 1
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 14, 2022 @ 17:41
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

Loša epidemiološka situacija je i na jugu zemlje. U HNK-u se bilježi 338 oboljelih osoba u posljednja 24 sata, najviše njih iz Mostara, čak 214. Posebno zabrinjavajuća situacija je u susjednom Zapadnohercegovačkom kantonu u kojem na tjednoj incidenci se broji preko 200 oboljelih osoba. Tamo se razmatra uvođenje nekih strožijih mjera, a ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo tamošnjeg kantona kaže da bi najbolja mjera bila uvođenje sedmodnevnog policijskog sata.

“Ona mjera koja se pokazala do sada najefikasnijom, jedinom značajno efikasnom je policijski sat i u slučaju preopterećenja zdravstvenog sustava do mjere da više ne može pružati pomoć, mislim da će policijski sat biti prva veća mjera koju ćemo donijeti. Ukoliko se situacija pokaže gorom nego sad, odnosno da tendencija bude visokog rasta u narednih sedam dana, sigurno da ćemo neku od ozbiljnijih mjera definitivno povući”, navela je Andrea Jurić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ZHK-a.

Prema posljednjim uputama resornog Ministarstva u HNK-u dato je operativnim timovima srednjih i osnovnih škola da oni odluče na koji način će se izvoditi nastava u drugom polugodištu. Za sada oni učenici koji pohađaju nastavu po hrvatskom planu i programu sjeli su u klupe još u ponedjeljak. Redovito se odvija nastava, neometano, međutim jedina škola u kojoj se bilježi prelazak na online nastavu je škola fra Didaka Buntića u Čitluku. Danas doznajemo da istu takvu mjeru razmatraju u općini Prozor-Rama. Naime, veliki broj učenika i profesora u srednjoj školi je inficiran, stoga postoji velika vjerojatnoća da će u ponedjeljak već preći na online model izvođenja nastave.

LIDER