Portal 072info

KABANICU I KESA ZAMIJENI: Šta se sve koristi umjesto prezervativa

Ako mislite da su prezervativi uvijek dostupni, varate se – istraživanje je pokazalo kakve sve ludorije ljudima padaju na pamet.

Siguran seks je vrlo važna stvar i ne može se dovoljno naglasiti koliko je zaštita potrebna, pogotovo kad vodite ljubav s nekim koga ne poznajete, no unatoč sveprisutnim kondomima, ima maštovite ekipe koja misli da se uspjela snaći i bez njih.

Naime, istraživanje jedne farmaceutske kuće na 1500 žena starih od 24 do 34 godine dalo je rezultate koji bi trebali zabrinuti njihove predavače seksualnog odgoja u školama.

U situacijama kad im kondom nije bio pri ruci, nisu uspjeli suzbiti želju i ipak su se upuštale u seks, a umjesto kondoma koristile su “priručna sredstva” – prozirnu foliju za zamatanje hrane, vrećice za zamrzavanje i rukavice od lateksa, između ostalog.

No, ni one same nisu bile pretjerano uvjerene u učinkovitost primjenjenih “sredstava zaštite”, jer ih je gotovo trećina drugo jutro otrčala u obližnju ljekarnu po pilulu za dan poslije.

Ne čudi da su liječnici nakon objave rezultata istraživanja pozvali ministarstvo zdravlja Velike Britanije da malo više poradi na edukaciji mladeži…

METRO-PORTAL

Podijelite članak