Kad Ceste FBiH pomažu privredi: Vlasnici agencije stigao uvećan račun za reklamu

Screenshot 1 131

Vlastima u našoj zemlji su “puna usta” priče o pomoći privredi da se što prije oporavi od posljedica pandemije koronavirusa. Međutim, nerijetko su dešavanja “na terenu” sasvim suprotna od proklamovanih ciljeva i obećane pomoći.

To je na svojoj koži osjetila i Dijana Stojanović Jelić iz Žepča, vlasnica Agencije za marketing, dizajn i savjetovanje Prima. Ona je prije nešto više od mjesec  dana dobila Rješenje i račun od Javnog preduzeća Ceste FBiH na ime plaćanja naknade za postavljenu reklamu u zoni magistralnih cesta. U odnosu na prethodne godine, visina ove naknade je povećana za 60 KM, a iz Cesta FBiH je dobila obrazloženje da je to zbog povećanog obima saobraćaja na magistralnoj cesti gdje se nalazi njena reklama.

image
image

– Lijep pozdrav, zanima me da li je još neko dobio rješenje od Cesta Federacije za plaćanje naknade za postavljeni reklamni znak u uvećanom iznosu nego proteklih godina. Već tri godine iznosio je 844KM, a za ovu godinu je 904 KM. Pravdaju to povećanjem frekvencije automobila, a uzmemo li u obzir da je protekla godina većinom bila u znaku rada od kuće, policijskog sata i ostalih zabrana kretanja kako je to moguće ? Koje je Vaše mišljenje o tome?, napisala je Dijana Stojanović Jelić na Facebooku.

image
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE