KAD SE POJAVI PROBLEM, PRVO URADITE OVO! Drevna japanska tehnika momentalno pomaže

KAD SE POJAVI PROBLEM, PRVO URADITE OVO! Drevna japanska tehnika momentalno pomaže

Svaki život je poput rolerkostera, nikada ne znate kada će vas sa vrha zbaciti dolje i pokazati vam neku tamniju stranu u kojoj ne znate kako ćete zaploviti.

Mirno more vam nije obećano, ali morate sami sebi obećati jedno:

– Biću svoja i sačuvaću mir i pri pojavi svake oluje!

Kada se u životu pojave nevolje, često ih posmatramo kao kaznu, žalimo nad sobom i svojom sudbinom i očajavamo. Na ovaj način sebi stvaramo dodatne nevolje, obeshrabrujemo se i teže dolazimo do rješenja. Probleme u životu treba posmatrati kao izazove koji vam donose važne lekcije iz kojih treba izvući pouku za budućnost.

Kada ovo osvjestite, sve postaje mnogo lakše i jednostavnije, a vi oko sebe stvarate neprobojan štit snage i ostajete čvrsto na nogama, ma koliko vetar života jako duvao. Japanci kažu: “Ako u vašem životu nije bilo krize koju je teško preživjeti, trebalo bi da kupite ovo iskustvo za mnogo novca.”

Ovaj narod zna da mudrost ne dolazi osobi pri rođenju ili sa godinama, već da je najveća mudrost stečena kroz iskustvo, u teškim situacijama, a sa njim dolazi i razumijevanje života.

Postoji još jedna mudra japanska izreka koju treba zapamtiti – “Mudar čovek je onaj koji mirno gleda na svet, šta god da se dogodi.”

To znači da uprkos svim okolnostima, shvatimo da nam panika neće pomoći. Umjesto toga, pokušajte na sve načine da sačuvate mir i pronađete odgovor u sebi. I ne zaboravite, neke probleme koje smo jučer smatrali velikim i nepremostivim, više se ne sjećamo. Također, većina naših briga se u 90% slučajeva nikada i ne ostvari.

Sledeći put kada se pojave izazovi, sjetite se da su to samo lekcije koje vas pripremaju da budete jači u budućnosti, ali i mudriji sa mnogo više iskustva.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS