Portal 072info

Kada je pravo vrijeme za seks?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da li je za seks sa partnerom rano ili prekasno, dilema je koja se vrti po glavi svake osobe na početku veze. U novom ste gradu. Vi ste sami, on je sam. Jedno ljubazno “oprostite” i prije nego kažete bilo šta, shvatate da se savršeno slažete. Pokušavate da se oduprete njegovom šarmu, ali je hemija između vas dvoje toliko jaka da niko ne mari kuda sve to vodi. On je pod vašim činima, a toliko je privlačan da ne postoji nijedan razlog da odmah ne skočite u krevet s njim.

Ipak, napravite korak unazad i razmislite. To će vas poštedjeti mnogo nespokojnih trenutaka dok shvatite da će takav potez učiniti da prestanete vladati onim što se dešava u vezi. Seks stvara utisak lažne intimnosti, i odjednom preklinjete za vezom. Jednostavno, stvari tako stoje.

Također zapamtite da postoji mogućnost da muškarac ne želi biti u vezi i da želi samo seks za jednu noć, dok vi želite ići dalje. Vi se možete osjećati bespomoćno u situaciji u kojoj momak određuje pravila i nivo ozbiljnosti odnosa.

Međutim, ako se možete suzdržati od seksa, on će biti zainteresiran, dopuštajući vam da uspostavite pravila i kontrolu nad razvojem situacije. Zato je važno da odgodite seks koliko god je to moguće, minimalno jedan mjesec. Evo nekoliko razloga koje trebate uzeti u obzir:

Muškarci vole izazove

Na početku “potjere”, muškarac želi da mu se posreći, ali jednako tome želi i vezu. Iako će uključiti svoj šarm, on više želi da ga odbijete, nego da mu pružite seks. To je kondradiktorno, ali bez obzira što želi seks, on želi i izazov. Što se više bude morao potruditi, nagrada će mu biti uzbudljivija. Ako mu se dopadate, on će se podsvjesno nadati da ćete ga odbiti, jer želi da budete što više neodoljiva. Mamite ga obećanjem i on će poludjeti za vama.

Seks će biti bombastičan

Što duže čekate na seks, to će bolji biti. Što ga duže budete zanimali više će shvatati šta će se tada desiti. Prvi seks nije uvijek najbolji, ali što ga duže budete odgađali, on će biti intenzivniji. Uz to, što duže bude čekali da se osjećate slobodno u krevetu s njim, imat ćete više kontrole nad situacijom.

Morate vjerovati osjećajima

Nije tajna da seks može pomutiti vaš razum. Ako vam se muškarac dopadne, možete uveličati njegove vrline i kvalitete kako bi opravdali svoje razloge za seks s njim.

Ali ako čekate na seks, vaše su oči otvorene. S obzirom da ste tako stekli priliku da ga dobro upoznate, možete biti sigurni da razlozi za spavanje s njim pravi i da to nije puka fizička privlačnost. Donošenje takve odluke pod vašim uslovima, u pravo vrijeme, ne samo da povećava vaše samopouzdanje, nego vas čini nadmoćnijom tokom veze.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME