Portal 072info

Kadribegović: Nema naznaka da će biti poplave kao 2014. godine

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mustafa Kadribegović, vršilac dužnosti direktora FUCZ-a, za “Avaz” je rekao kako je trenutno najteže stanje po pitanju vodostaja i poplava u općinama Gračanica, Srebrenik, Kladanj i Čelić.

– Određeni broj objekata je poplavljen, kao i dio poljoprivrednog zemljišta. Potoci su oštetili i jedan most. Te vodostaje faktički su najavili Hidrometeorološki zavod i Agencija za vodno područje rijeke Save, i zapravo se, nažalost, i desilo – kaže KAdribegović.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

U Živinicama bujični potoci ugrožavaju određene objekte - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baU Živinicama bujični potoci ugrožavaju određene objekte

Dodaje da u Živinicama bujični potoci ugrožavaju određene stambene objekte, ali da još nema prijavljenih poplavljenih objekata.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– Ovo stanje je predviđeno i očekivano za današnji i sutrašnji dan. Vremenske prilike prema Hidrometeorološkoj prognozi neće se bitno ni sutra promijeniti. Nema potrebe da se građani plaše u smislu poplava iz maja 2014. godine. Za sada nema nikakvih naznaka da će biti kao poplave 2014., to je bila jedna skroz specifična situacijia i u tom smislu nemamo nikavih najava. U svakom slučaju, Hidrometeorološki zavod takve prognoze ima na vrijeme – govori Kadribegović.

Ističe da je još jučer objavljenja mogućnost od poplava u formi upozorenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

– Da bi se ljudi, koliko-toliko, mogli u realnom vremenu pripremiti. Uvijek su kod nas ovi bujični potoci problematični. I kada se dešava ovakva situacijama s padavinama, kada u relativno kratkom periodu bude veća količina padavina, dolazi do ovakvih stvari, prekida lokalnim puteva, plavljenja određenog broja objekata, poljoprivrednog zemljišta i svakako da se šteta pravi na određenim područjima. Danas i sutra je ovo očekivano, ali da ovo može prerasti u veće poplave, za sada zaista nemamo nikakvih podataka – zaključuje Kadribegović.

Avaz

Podijelite članak
  • 12
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

DW: Lidl stiže u BiH, zašto baš sada?

072info.com

Upozorenje: Nezdrav zrak širom BiH

072info.com

I narednih dana prognozirano oblačno vrijeme sa kišom

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6