Haris Čubara
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Ukoliko ste mislili da istinske zavodnike i muškarce kojima ne može da odoli nijedna žena na prvom mjestu krasi odličan fizički izgled, prevarili ste se. Naime, nekoliko je stvari koje su mnogo bitnije od ljepote…

Pravi šmeker ne mora da bude lijep da bi bio privlačan ženi, jer postoje mnogo bitnije stvari koje će je prije privući nego ljepota. Fizički izgled ženama je najbitniji za vrijeme puberteta, ali kako odrastaju, tako shvataju da ljepota nema nikakve veze sa leptirićima u stomaku i istinskom zaljubljenošću.

Ipak, ukoliko želite da pohvatate neke fazone zbog kojih ćete biti neodoljivi ženama, vrijeme je da shvatite sa čime treba da baratate. Naučite ovo i žene će se zasigurno “ljepiti” za vas.

Budite ljubazni, pogotovo sa strancima. Bilo da pomognete nekome, ponesete teške stvari uz stepenice, pridržite vrata, ustupite mjesto u javnom prijevozu ili pak pomognete kada se nekome pokvari automobil – nema ničeg više seksi nego kada muškarac u određenoj situaciji pokazuje svoj pravi karakter.

Smijte se na sav glas. Kako ostati ravnodušan pored osobe koja pronalazi radost i humor u svijetu oko sebe? Pravi, iskreni i nekontrolisani smijeh bukvalno vas navodi da poljubite tu osobu.

Zasučite rukave. Ženama neće promaknuti muškarci sa zasukanim rukavima košulje koji ističu jake podlaktice, a kako navode naučnici, istaknute muške podlaktice ekvivalent su istaknutom ženskom dekolteu.

Govorite strastveno. Vrlo često je mnogo bitnije kako nešto kažete, nego šta govorite. Kada o nečemu govorite tako strastveno i s puno žara, drugoj polovini će to biti nevjerovatno privlačno i seksi.

Inicirajte i održavajte razgovor. Rijetko kome je privlačna ekstremna ćutljivost, a osobe sa kojima je teško razgovarati već u startu umanjuju šanse kod druge polovine. Za oko uvijek zapinju osobe koje vešto vode “inteligentan razgovor” i koje ne dozvoljavaju da komunikacija zamre.

Dobro se koncentrišite. Nema ništa više seksi od muškarca duboko koncentrisanog na određenu stvar ili problem i frajera koji nabranog čela pokušava da smisli rješenje.

Kuhajte. Gledati kako muškarac kuha i odlično se snalazi u kuhinji? Teško da ima išta više seksi.

Održavajte kontakt očima. Kontakt očima jako je važan, a često može da govori više od riječi. Osim toga, posebno je efikasan kada ste okruženi drugim atraktivnim pripadnicama ljepšeg pola. Pokažite ženi da uživa vašu punu pažnju i dobićete kod nje veliki plus.

Budite promišljeni. Iznenadna poruka, ničim izazvan poziv, proslijeđen zanimljiv članak za koji mislite da će se drugoj osobi svidjeti, obilježavanje godišnjice- sve to jednostavno osvaja i obara s nogu.

Zagrljaj s leđa. Taj tip zagrljaja je sladak, a osim toga djeluje vrlo zaštitnički. Ali, ko ne voli uopšteno zagrljaje?

Telegraf.rs