Portal 072info

Kako da pravilno operete kupaći i produžite mu rok trajanja

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Našli ste savršen kupaći kostim?

Stoji vam savršeno, a dezen je moderan. Ali kako da vodite računa o njemu, da se ne bi istegao, uništio od morske vode i izblijedio.

Džon Madesijan, vlasnik radnje za hemijsko čišćenje u Njujorku, je rekao da žene često na pogrešan način održavaju svoje kupaće kostime. To dovodi do uništavanja omiljenog ljetnog aksesoara. Evo kako da produžite rok trajanja svojim omiljenim kupaćim kostimima.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

1) Prije nego što ga odložite
Isperite ih od prljavštine sa kože i od ulja za sunčanje, koji mogu da ih unište tokom vremena.

2) Ručno pranje je najbolje
“Obično ih treba prati ručno ili ih potapati u neutralnom deterdžentu”, rekao je Madesijan.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Prvo ih isperite vodom da bi uklonili hlor i so, a onda nježno utrljajte sapun u tkaninu. Dobro isperite sapun i ostavite da se osuši.

3) Ako ne možete da perete ručno
“Kupite vreću za veš mašinu i stavite kupaći u nju. Uključite nježno pranje i smanjite jačinu centrifuge. Tako ćete spriječiti da se vlakna istegnu i uvrnu”, rekao je Madesijan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

4) Ne ostavljajte da se osuši na suncu
Položite kupaći kostim na peškir postavljen na ravnu površinu. Ako ostavite da se suši na suncu više od nekoliko sati, počeće da blijedi. Nikako ga nemojte stavljati u mašinu za sušenje veša.

5) Kako se boriti sa flekama
Ako je fleka i dalje svježa, nježno je utapkajte, pa nakon toga počnite sa ručnim pranjem. Ako se fleka osušila, ne grebite je. U koliko to uradite, možete da skinete dio farbe sa materijala, koji nikada nećete moći da popravite. Ako ne možete da uklonite fleku sami, odnesite kupaći na hemijsko čišćenje.

6) Pijesak u kupaćem kostimu
Probajte da potopite kostim u vodu. Ako to ne pomogne, čekajte da se kostim skroz osuši i uzmite fen za kosu. Tako možete da izbacite sitna zrnca pijeska koja ću se zavukla.

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6