Kako da preko i-mejla dođete do podataka o osobi

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ukoliko imate nečiju adresu i želite da saznate dodatne podatke o toj osobi ovo su neki od načina kako da dođete do tih informacija.

Primili ste elektronsku poštu od osobe sa kojom do sada niste imali kontakt i ne znate ništa o njoj. Prije nego što nastavite komunikaciju iskoristite elektronsku poštu da saznate nešto o njoj. Naravno, jedan od načina da “pitate” Google, ali moguće da ta osoba nikada nije koristila tu poštu za registrovanje na neke sajtove. Onda vam preostaje da uradite ovo:

ČITAJ JOŠ:  Muslimani širom svijeta danas obilježavaju Dan ašure: Znate li šta je to

1. Saznajte lokaciju

Kada otvorite mail u polju “Received: from” gdje se nalazi IP adresa. Ukoliko ima više adresa koristite posljednju. Tada tu adresu ubacite u polje na sajtu http://www.yougetsignal.com/tools/visual-tracert/ i dobićete lokaciju sa koje je poslat mejl, kao i kroz koje servere u kojim državama je pošta prošla.

2. Iskoristite Facebook

Sa preko milijardu korisnika Facebook predstavlja odličnu bazu za pretragu. Iskoristite adresu pošaljioca da pokušate da pronađete koji korisnik je registrovan na istu. Samo ubacite u adresu u tražilicu na vrhu strane i ukoliko je registrovana i vidljiva dobićete ime korisnika.

ČITAJ JOŠ:  Naučnici otkrili razlog pojave novih zaraznijih sojeva: “Ljudi sa lošim imununitetom su inkubatori mutacija”

3. Koristite druge mreže

Servis poput knowem.com prikazje na kojim sve društvenim mrežama postoje registrovane osobe sa određenim imenom, nadimkom i slično. Iskoristite ime sa e-mail adrese pošaljioca za pregled korisnika na ovom servisu kako bi saznali dodatne informacije.

4. Platite za informacije

Sajt www.spokeo.com nudi kompletnu pretragu preko 60 najvećih sajtova i društvenih mreža uz pomoć elektronske pošte. Nakon pretrage dobijate samo osnovne informacije da jeste registrovan, dok za kompletan pregled potrehno je platiti pretplatu od šest mjeseci koja košta oko sedam dolara.

ČITAJ JOŠ:  Bora Čorba isprozivao članove žirija iz “Zvezda Granda”: “Tamo gledamo iskompleksirane budale”
GODISNJICA
MARKETING