Portal 072info

Kako da se izborite sa saznanjem da ne možete da imate djecu

Neplodnost može biti jedan od najvećih izazova sa kojim se parovi suočavaju. Iako je u pitanju emotivno devastirajući problem, za vezu je vrlo bitno da ostanete srećni. Evo kako da se pozitivno suočite sa neplodnošću.

Nemojte kritikovati sebe
Ugasite onaj mali glasić u glavi koji vam stalno govori šta ste sve mogli ili niste mogli da učinite. Negativne misli mogu vas uvući u depresiju. Niste vi krivi i zato prestanite da kritikujete sebe.

Odgovarajte pristojno na neumjesna pitanja

Nekad se može desiti da vam čak i najdobronamjerniji prijatelji postave pogrešno pitanje u pogrešno vrijeme. Umjesto nerviranja ili povlačenja u sebe, odgovorite na pitanje zrelo i smireno.

Zabavite se sa svojim suprugom

Kada saznaju da ne mogu da imaju djecu, parovi najčešće počnu da se udaljavaju, što je veoma pogrešno. Pokušajte da izgradite most ka partneru. Djeca su često razlog udaljavanja partnera jer zahtijevaju dosta pažnje i vremena. Zato iskoristitie ovu priliku da učvrstite svoju vezu.

Uzmite u obzir obilje mogućnosti

Ako nemate djecu, slobodni ste da radite šta god želite. Možete da uzmete odmor kada vama odgovara i proputujete svijet rasterećeni brige. Razmislite šta vas sve interesuje i orijentišite se ka tome.

Postanite staratelj

Sterilitet može biti uznemirujuć problem, ali ne mora da znači da ćete ostati bez djece. Postolji mnogo načina da odgajite dijete. Pokušajte sa vještačkom oplodnjom, usvajanjem djeteta ili postanite staratelj.

Razgovarajte sa parovima koji imaju slični problem

Može se desiti da ljudi u vašem okruženju izgledaju bezosećajno jer ne razumiju kako se osjećate. Ali ako upoznate parove slične sebi i porazgovarate sa njima, shvatićete da niste jedini i da postoje načini kako da se izborite sa krizom.

Otkrijte nova interesovanja

Opšte je poznato da je dokon um djavolje igralište. Upustite se u različite aktivnostimi koje će vama i vašem partneru pomoći da zaboravite na problem i korisno kanališete energiju .

Podijelite članak