AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Efendija u džematu Rainci Gornji ispričao je svoje anegdote oko imena Miralem Pjanić

Luca Bianchin, novinar La Gazzetta dello Sport, uoči kvalifikacione utakmice BiH – Italija boravio je u Kalesiji kako bi napravio reportažu o Miralemu Pjaniću, zvijezdi Juventusa.

Bianchini je i sam priznao kako je Mali princ “prva violina” i trenutno najbolji igrač prvaka Italije, čak i važniji za igru ekipe od Ronalda, te da je Juventus jedan najvećih favorita za osvajanje Lige prvaka ove sezone, piše NKP.ba.

Nakon što je novinar Gazzete dobio neke nove informacije o Miralemu, odnosno kako je otac Fahrudin zahvaljujući jednogodišnjem sinu Miralemu dobio “ispisnicu” iz zvorničke Drine kako bi nastavio igrati fudbal u Luxemburgu, druženje sa Lucom je nastavljeno u Miralemovom mjestu, Pjanići – Rainci Gornji.

Novinar Gazzette u Kalesiji FOTO: NKP.BA

Bianchinija je tu dočekao Halid, Miralemov amidža, koji je provodio mnogo vremena sa njim dok su otac Fahrudin i majka Fatima bili odsutni od kuće.

Tu je bio rođak i imenjak Miralema Pjanića, efendija (imam) u lokalnom džematu Rainci Gornji, koji je ispričao svoje anegdote kako je zbog istog imena i prezimena imao problema sa fanovima na Facebooku, ali i kako je igrajući fudbal u nižim ligama privlačio pažnju prisutnih.

Na jednom od turnira mnogi su bili oduševljeni kada je najavljen dolazak Miralema Pjanića. Miralem Pjanić je i došao, i to u kompletnoj sportskoj opremi, ali…