Kako je žena koja je 1980-tih prošetala u šorcu podijelila prolaznike na Baščaršiji

Screenshot 5 17

Kolika je razlika između nekad i sad pokazuje i jedna fotografija žene koja je 1980-tih Baščaršijom prošetala u šorcu te tom prilikom, iznenadila prolaznike koji su se tada našli u njenoj blizini.

Oduvijek je bilo poznato kako su Sarajke vrijedile za jedne od najljepših i najsređenijih žena na Balkanu, a to je posebno dolazilo do izražaja u izazovnim vremenima kada su iste, čak i dok padaju granate, nastojale da im svaka dlaka bude na svom mjestu.

Ipak, kako se vremenom mnoge stvari mijenjaju, jedna od onih koje definitivno nikada neće stajati u mjestu je upravo moda te je danas neke prizore koji bi nas prije vjerovatno začudili, sasvim normalno vidjeti na ulicama gradova.

Jedan od njih počeo je kružiti od ranih jutarnjih sati Twitterom, a fotografija je izazvala brojne, uglavnom, nostalgične rekacije korisnika ove društvene mreže.

Naime, na fotografiji koju je podijelila i poznata stranica Vintage Sarajevo prikazana je ženska osoba koja je u šorcu, navodno 1982. godine, prošetala Baščaršijom, a iza i ispred nje jasno su se mogle razaznati reakcije prolaznika pored kojih je prošla.

Između ostalog, ostale prolaznice bile su odjevene u haljine i suknje dužine do, ili uglavnom ispod koljena te je prizor žene koja ponosno pokazuje svoje noge bilo nešto nesvakidašnje.

Za jedne pozitivno, za druge možda neugodno, no moramo se složiti da je za sve ovo bilo iznenađenje, a gledajući ovu fotografiju danas kada je šorc sasvim uobičajen odjevni predmet, prizor je još specifičniji.

“Fotografija je antologijska”, zaključila je jedna korisnica.

Osoba koja je podijelila fotografiju koja je već skupila blizu 5.000 lajkova, otkrila je da se na istoj nalazi njena majka, a da je za ovjekovječavanje ovog trenutka zadužen njen otac, a mnogi su im se zahvalili na prizoru kojeg se, kako kažu, uvijek vole rado prisjetiti.

 

Klix.ba

Prethodni članakKome to nije u interesu da BiH sama proizvodi dovoljne količine hrane za svoje potrebe?
Sljedeći članakVulić: Schmidta je Turković vodila na tekiju na Mejtašu pa je omađijan