Kako na jednostavan način ubrzati rast kose?

kosa4 1 e1535098237555

Duga, gusta i sjajna kosa, mnogima je nedostižan san. Iako se rast kose najčešće pripisuje genetici, to ne znači da ne možete pospješiti brzinu njezinog rasta, a osim par ključnih trikova koje nije naodmet imati pri ruci, jednako tako je važno naoružati se sa strpljenjem, ali i sjajnim proizvodima.

Ono što volimo kod duge kose jest bezbroj mogućnosti njezinog stiliziranja, pa tako svaki dan možemo imati drugu frizuru i eksperimentirati s kosom. Kod puštanja kose najvažnija je upornost i strpljenje jer je ipak riječ o procesu koji ne postiže rezulate preko noći, no unatoč tome, možete ga barem malo ubrzati primjenom sjajnih trikova koje naša kosa obožava. Kao i sve na našem tijelu, tako je rast kose povezan sa pravilnom prehranom. Dakle, svoj svakodnevni meni obogatite svježim povrćem i voćem, orašastim plodovima i namirnicama koje su bogate vitaminima, mineralima i zdravim uljima, poput ribe, što će se itekako odraziti na izgled same kose. Ako još uvijek niste započeli sa zdravim navikama u novoj godini, ovo je zapravo sjajan poticaj za promjenu.

Nadalje, briga o vlasištu jednako je važna, a to ne podrazumijeva samo šamponiranje kose i nanošenje hranjivog balzama. Barem jednom tjedno potrebno je napraviti hranjivi piling koji će ukloniti sve nečistoće s vlasišta i koji će potaknuti cirkulaciju. Piling možete napraviti i sami, od sastojaka koje sigurno imati u svojoj kuhinji, a svakako je najpopularniji onaj od šećera i maslinovog ulja koji pruža sjajnu njegu vlasištu.

Također ono što ne smijete zanemariti jest način na koji tretirate kosu, zbog čega može doći do njezinog oštećivanja, a da toga i niste svjesni. Učestalo vezanje kose i njezino svakodnevno stiliziranje može dovesti do njezinog stanjivanja i samog pucanja, a zbog čega šišanje postaje neophodno. Ono što je važno za rast kose su i sami proizvodi koje imate u svojoj kolekciji za njezinu njegu, koji bi trebali biti nešto nježniji, bez štetnih i agresivnih sastojaka, a nije naodmet uvrstiti u svoju kolekciju proizvode koji su ciljano namijenjeni za pospješivanje njezinog rasta, stoga evo nekoliko favorita.

Azra.ba