Portal 072info

Kako prekidaju žene, a kako muškarci

Woman lying down on bed

Svaki porekid je težak . I on i ona pate no drugačije, a još su veće razlike u načinu na koji će prekinuti vezu. Kako pokazuju rezultati najnovije studije, ženama je potrebno kraće da odluče prekinuti nego muškarcima.

Dame će odvojiti u prosjeku šest dana da donesu konačnu odluku o prekidu, dok je muškarcima potrebno oko mjesec dana da dobro razmisle o svojoj odluci.

RAZMIŠLJATE O PREKIDU? Prije no što učinite bilo što, zapitajte se ove tri stvari?

Što se tiče metode raskida, 77 posto djevojaka će čitavu stvar okončati kratkim i iskrenim razgovorom, koji ponekad može da bude i malo oštar. Žene vjeruju da tako manje boli.

S druge strane, 88 posto momaka vjeruje da je uvijek bolje dobro promisliti i uzeti dovoljno vremena za planiranje prekid da bi ideja o raskidu bila što manje traumatična.

13 NAJGORIH NAČINA ZA PREKID: Od najmanje bolnog do potpuno bezosjećajnog

Od trenutka kad se shvati “da više ne ide”, pa do samog čina raskida, oba spola provedu dane osluškujući svoje osjećaje. Na trenutke se vraća vjera u budućnost veze, ali čim ponovo iskrsne sitnica koja ide živce, osoba tone u depresiju jer je svjesna da zaista nema spasa.

Tih dana ljudi su obično nervozni i netrpeljivi prema partneru. Netko se savjetuje s prijateljima, netko bježi u samoću. A zapravo, svima je najveća briga “hoću li nakon raskida naći nekog boljeg”?

Podijelite članak