Kako savršeno izbijeliti zube

Lijep osmijeh prije svega! Usna higijena je važna i ne smijemo ju ignorisati. Redovni odlasci kod zubara, pranje zuba tri puta na dan moraju biti dio svakodnevnih rituala. Osim četkice preporučuje se konac za zube koji ulazi na sva kritična područja te vodica za usta. Održite svoje zube zdrave, a ako želite sami izbijeliti zube, slijedi nekoliko savjeta.

Već duži niz godina priča se o čarobnim metodama koje su iskušale naše bake i koje su se pokazale učinkovite. Određene metode temeljile su se na raznim sastojcima iz kuhinje koji su im bili pri ruci, kao što je soda bikarbona, jabučni ocat, pa i određeno voće.

Soda bikarbona? Tako je, upravo je ona pridodana dužem popisu svih saveznika koji vam mogu pomoći da imate bijele zube. Osim što izbjeljuje zube soda pomaže uništiti bakterije u usnoj šupljini i tako spriječiti krvarenje.

Jeste li znali da jabuka čisti naše zube? Tako je, osim što je zdrava i obiluje vitaminima ona ujedno doprinosi ljepšim i zdravijim zubima. Tako svaki put kada budete razmišljali hoćete li pojesti jabuku, prestanite i odmah ju unesite u organizam. Zanimljivo je da se osim jabuke i ostalo voće pokazalo korisnim u očuvanju zdravlja zubi.

Ah te jagode tako sočne i primamljive… Jagode su ne biste vjerovali savršena metoda za izbjeljivanje zubi. U čemu je trik? Jagode su bogate enzimima koji pomažu očistiti zbune naslage i izbijeliti zube. Uzmite cijelu jagodu, ili u komadićima te ju počnite trljati po zubima. Zbog velike količine šećera, bilo bi dobro nakon trljanja oprati zube pastom.

Jabučni ocat još je jedan čarobni element koji pomaže kod izbjeljivanja. Ali ovdje morate biti posebno pažljivi, jer se radi o kiselini koja može nagristi zubnu caklinu. Jabučni ocat je najbolje koristiti razrijeđenog s vodom. Jedna manja žlica octa i pola čaše vode. Isperite usta ovom smjesom, a ubrzo ćete primijetiti rezultate.

Ako nemate nabavite lovorov list. Uzmite posudu i u nju stavite jedan smrvljeni isušeni lovorov list te smrvljenu osušenu narančinu koru. Stavite malo vode kako bi povezali sve sastojke. Stavite na zube i pustite da djeluje oko 3 minute. Nakon toga operite zube pastom.