Kako su dva Bosanca ostala bez 16.500 KM: Nadali se povoljnim kreditima

novac ftv 1

Na području Policijske uprave Zvornik tokom posljednjih mjeseci evidentirana su dva slučaja da su građani prevareni putem interneta na ime odobravanja kredita sa povoljnim kamatnim stopama.

U Policijskoj upravi Zvornik su rekli da je na taj način jedna osoba iz Bratunca oštećena za 1.406 KM, a iz Skelana je oštećena za 7.770 eura.

“Oni su navedene novčane iznose uplaćivali na račun osiguranja kredita, konverzije novca, ovjere notarskih ugovora, i drugo. Oni su na društvenim mrežama pronašli oglas fiktivne banke, te na taj način ostavarili konakt sa njima”, pojasnili su u policiji, piše Srpska info.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, te da ne traže kredite na društvenim mrežama, s obzirom da banke ne odobravaju kredite tim putem.

“Građani ne bi trebalo da ustupaju svoje lične podatke, fotografije ličnih karata ili bankovnih kartica putem interneta i društvenih mreža, jer isti mogu biti zloupotrebljeni”, poručili su iz PU Zvornik.