Kako za pet minuta izliječiti curenje nosa?

Podijelite vijest

Ljudi često ne obraćaju pažnju da curenje nosa može biti ozbiljno oboljenje. Ipak, umije da oteža život bukvalno svakome.

Masiranje određenih tačaka na licu može pomoći organizmu da se brže oporavi, aktiviranjem unutrašnje snage organizma na borbu sa curenjem nosa.

Ovo je efikasan način koji predlaže Lu Hunsen, doktor kineske medicine.

Tačka br.1. Ako produžite liniju obrva, ova tačka će se naći direktno iznad početka nosa.

Tačka br. 2. Simetrične tačke na obje strane lica. Jedva primetna udubljenja udaljena oko dva centimetra od spoljašne ivice obrva. Treba ih pritiskati istovremeno.

Tačka br.3. Dvije simetrične tačke na početku nosa, blizu ivice očnih duplji. Masirati istovremeno.

Tačka br.4. Simetrične tačke udaljene pola cantimetra od nosa.

Kako masirati?

Sve ove tačke treba masirati vrhovima prstiju po jedan minut. Pritiskati jako, ali nikako do bola. Nije bitno, u smeru kazaljke sata ili ne. Važno je da imate osjećaj pritiska na određenu tačku. Curenje nosa prestaje već praktično poslijeprvog puta. Po potrebi ponovite 2-3 puta dnevno.

Kako ovo djeluje?

Bitno – pravilan protok krvi!

Kineska medicina smatra da je najvažnija stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva. Ako negde u organizmu nastaje stagnacija krvi, onda na tom mjestu počinje razvoj bolesti. I obrnuto – ako se obezbedi odgovarajući protok krvi, organizam će biti u stanju da brzo izliječi bolest. Zato masaža ključnih tačaka pomaže ozdravljenju.

Lu Hunsen, ljekar kineske medicine, 11 godina je služio u kineskoj vojsci, dobio je čin poručnika. Tajne kineske medicine spoznao je od svoje bake, koja ga je dugo učila akupunkturi i manuelnoj terapiji. Poslijevojske radio je kao kiropraktičar u gradskoj bolnici Ling Jina, gdje je uživao veliku popularnost među pacijentima. Godine 1993. dobio je poziv da radi u Rusiji, gdje je i ostao poslijezavršetka ugovora, jer je oženio rusku devojku.