aa 9
AUTOR: H.D.
DATUM: lip 21, 2021 @ 13:10
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

Zaštita odjećom jedan je od najboljih načina izbjegavanja štetnih UV zraka. Poznato je kako je sunce najjače u razdoblju između 10 i 16 sati. Ukoliko morate biti vani, zaštitite se adekvatnom odjećom i pokrivalima za glavu.

Odabir odjeće

Pripazite prilikom odabira odjeće, jer poznato je kako šeširi i odjeća od tamnog i gustog tkanja apsorbiraju ultraljubičaste zrake više nego laganiji pamučni materijali svijetlih boja. Također, suha tkanina nudi bolju zaštitu od mokrog materijala.

Stručnjaci preporučuju da kod izlaganja suncu upotrebljavamo kreme čiji zaštitni faktor iznosi najmanje 15. Pobrinite se da ju razmažete po koži u dovoljnoj količini, jer, ukoliko nanesete pretanak sloj, to može smanjiti njenu učinkovitost za čak 50 posto.

Prije izlaganja suncu

Kremu sa zaštitnim faktorom nanesite 20 do 30 minuta prije izlaganja suncu. Također, istureni dijelovi tijela poput nosa poseban su problem kod zaštite od sunca. Spasioci na plažama tako često na nosu imaju pastu od cinkoksida, međutim, ona nema zaštitni faktor veći od 7.

Stoga biste najprije na nos trebali nanijeti zaštitni faktor 15, pričekati da koža upije kremu i tek potom na to isto mjesto nanijeti pastu od cinkoksida.

LIDER