Kakve je ‘probleme’ Ronaldo donio Al Nassru?

Soccer Football - Saudi Pro League - Al Nassr v Al Ettifaq - Mrsool Park, Riyadh, Saudi Arabia - January 22, 2023 Al Nassr's Cristiano Ronaldo walks out before the match REUTERS/Ahmed Yosri
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Odluka Cristiana Ronalda da prihvati ponudu Al Nassra i preseli se u Saudijsku Arabiju mnoge je iznenadila.

Portugalac je prihvatio bogatu ponudu i od tog trenutka i tamošnja liga dobila je na značaju. Ronaldov saigrač je i nekadašnji veznjak Bayerna iz Minhena Luis Gustavo, koji je otkrio kakve je „probleme“ Cristiano donio ekipiu.

“Sigurno je da je dolazak Ronalda mnogo otežao stvari za sve nas jer se sada svi timovi raduju utakmicama protiv njega. On ih sve itekako motiviše. Svi žele na tim utakmicama da se dokažu što nam sigurno otežava stvari, ali volimo da se takmičimo,“ rekao je Brazilac i nastavio:

“Ronaldo je već sada poboljšao ligu jer su utakmice mnogo bolje. Svi su motivisani protiv nas da pokažu najbolje što znaju, a i to vam pokazuje kakav status Cristiano ima u fudbalu.“

Tridesetpetogodišnji Gustavo je siguran da će od Ronaldovog dolaska profitirati i klub i igrači.

“Njegovo prisustvo u Al Nassru daje veliku prednost ekipi jer svaki dan imamo priliku da učimo od njega. Uživo vidimo kakve mogućnosti on posjeduje kao fudbaler, tehnički i fizički. Postigao je gol i riješio se pritiska i sigurno je da će sada biti sve bolji i bolji,“ izjavio je Gustavo.

Portugalac je potpisao ugovor do ljeta 2025. vrijedan 500 miliona eura, a prije nekoliko dana proslavio je 38. rođendan.

N1

GODISNJICA
MARKETING