Kakvi su muškarci najmanje skloni prevari?

Naučnici tvrde da ima par caka po kojima brzo i efikasno možemo razaznati dobre dečke od prevaranata… prije nego uspiju zagorčati vam život…

Najmirniji možete biti uz muškarca koji:

Zarađuje otprilike jednako kao i vi

Nedavna studija pokazala je da su manje šanse da će vas prevariti ako su vaša i njegova primanja slična. Muškarci koji zarađuju puno više ili puno manje od svoje partnerice skloniji su nevjeri, što u prvom slučaju vjerovatno ima veze s osjećajem nadmoći, a u drugom s osjećajem manje vrijednosti, prenosi cosmopolitan.hr.

Ima monogamne prijatelje

Gary Newman, autor knjige “The Truth About Cheating” tvrdi kako je muškarac skloniji prevari ako je u sličnom okruženju tj. ako je to normalna i prihvatljiva pojava među njegovim prijateljima. Vaš dečko ima prijatelja koji vara svoju ženu. Štaviše, on mu često služi kao “alibi” i pristaje na laganje? Šta mislite, šta je još spreman slagati?

Uz vas se osjeća voljeno

Ne morate imati sedmične seks maratone kako biste se osigurali da on ne poželi neku drugu. Prema istraživanju Garyja Newmana, većina muškaraca ne vara kako bi zadovoljila svoje seksualne, već prvenstveno emotivne potrebe.

Ekstrovertan je

Istraživanja su pokazala da introverti puno češće varaju jer će puno prije pristati na nemoralnu ponudu od ekstrovertiranih osoba. Što samo potvrđuje onu o psu koji puno laje ali ne grize, kao i onu o tihoj vodi koja brijege dere.

Sluša heavy metal

Vjerovali ili ne, provedena je studija o povezanosti prevara i vrste muizike koju određene osobe preferiraju i ispostavilo se da su najveće dobrice među zauzetim dečkima – čupavi heavymetalci!

Dolazi iz velike porodice

Anketa dejting web stranice Seeking Arrangements pokazala je da su prevaranti najčešće – sinovi jedinci.

Ne diže mu se baš na svaki povjetarac

Studija objavljena u Archives of Sexual Behavior pokazala je da su muškarci koji se lako uzbude i postignu erekciju skloniji prevari.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE