Portal 072info

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana: Snijeg do četvrtka, a u petak…

Danas oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U Bosni sa susnježicom i kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Intenzivni snijeg se očekuje u planinskim područjima. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 8 do 11 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA VREMENA ZA 06.01.2016. U Bosni i Hercegovini oblačno. U Hercegovini kiša. U Bosni ujutro susnježica i snijeg. Tokom dana porastom temperatura zraka u nizinama će padati i kiša koja će ponovo krajem dana preći u snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U sjevernim područjima sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u ostatku zemlje južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –2 i 2 , na jugu zemlje od 3 do 7 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4 , na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA VREMENA ZA 07.01.2016. U Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne u Bosni slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša. U noći na petak smanjenje oblačnosti. Vjetar slab. Prije podne sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u drugoj polovini dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –6 i –1 stepeni, na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između –1 i 3 stepeni, na jugu od 6 do 10 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA VREMENA ZA 08.01.2016. U Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa zapada. Poslije podne lokalno malo kiše može pasti na jugu i zapadu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –7 i –2 stepena, na jugu zemlje od 0 do 5 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu od 7 do 11stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Podijelite članak