89BFA4EB EAB0 497A AB65 7E0953DEC583
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021


Državljanin Srbije, sa adresom u Beču, koji je nudio usluge estetske medicine osuđen je na obeštećenje, zbog nanesene boli svojim pacijentima.

Ovaj kamiondžija je preko društvenih mreža nudio mladim ženama estetske zahvate po niskim cijenama. U stanu koji je iznajmio u te svrhe, “uljepšavao” je brojne klijentkinje, a među njima i jednu ženu koja je došla na lifting obrva 28. aprila.

Njena rana se nakon zahvata zapalila i završila je u bolnici sa velikim bolovima. Zbog toga je podnijela prijavu protiv navodnog ljekara, a državno tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog nanošenja teških tijelesnih povreda i lažnog predstavljanja.

Pred sudom, Srbin je rekao da je najmanje 30 žena “uljepšao” i da nikada nije tvrdio da je ljekar.

Njegov advokat je naveo da su klijentkinje željele svjesno da zaobiđu obavezni psihotest za estetske zahvate. Tehniku i medicinske zahvate on je, kaže, naučio u Rusiji i tamo često uspešno sprovodio.

– Bio mi je potreban novac, pa sam počeo u Beču da radim. To je bila ogromna greška – rekao je Srbin, koji je prihvatio da plati 5.700 eura obeštećenja ženi koja ga tužila, kao i 3.000 eura kazne.